25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Dribluj za nádych

06.06.2023 Autor: Kristína Takácsová, Foto: FB
Termín: 09.06.2023 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
345797212 621802793207752 226142228240663028 n

Zdroj: FB

Pozývame Vás na športovo-zábavné podujatie, kde Vás čaká  bohatý športový program, ktorého atmosféra bude podčiarknutá pomocou bábätkám do dlane. Ani jeden súťažiaci neodíde bez odmeny, navyše každé dieťa bude tým, kto pomôže našim malíčkom v nemocniciach.

Výťažok z podujatia a verejnej zbierky, ktorú počas toho organizujeme, bude venovaný na nákup dýchacích prístrojov pre predčasne narodené deti na oddeleniach.

#Nádych

Predčasniatka prichádzajú na tento svet s nezrelými pľúcami a v prvých dňoch či týždňoch im v tejto životne dôležitej funkcii pomáhajú prístroje. Pomôcť k ich nádychu im môžeme spoločne počas blížiaceho sa podujatia, ktoré sa uskutoční dňa 9. júna od 14:00 h do 18:00 h na námestí pri OC Eurovea.

Na malých i veľkých súťažiacich sú pripravené viaceré disciplíny, ktorých spoločným menovateľom je nádych a basketbal. Pripravených je 10 stanovíšť, ktoré súťažiaci budú musieť „udýchať“, ako napr. dýchaj za malíčka, skok do života, hoď košom, kyslíková dráha a pod. Počas podujatia budú pripravené aj sprievodné aktivity a vytvorené budú podmienky aj pre deti so zdravotným znevýhodnením.

Víťazom je každý

Budúci piatok si na pomyselný stupienok víťazov vystúpime všetci. Každý súťažiaci odíde s odmenou, malí basketbalisti sa budú môcť pozrieť na veľkých profi basketbalistov, ktorí budú v tom čase absolvovať prípravu na turnaj. Spoločne zažijeme skvelú atmosféru podčiarknutú pomocou predčasne narodeným bábätkám.

Hacky Sack

Do prípravy a organizácie podujatia sú zapojení aj naši malíčkovskí dobrovoľníci i naše háčkarky z projektu Pomáhame srdcom. Tie pre každé dieťa zapojené do súťaže vyrobili loptičky „hackies“, ktoré budú športovým nástrojom, formou odmeny i pamiatky, že svojim driblovaním pomôže každý súťažiaci bábätkám do dlane.

Toto podujatie organizujeme vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE a Nadácie SPP, partnerom podujatia je spol. Nestlé, Eurovea a Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP).

V týchto dňoch je spustená aj verejná zbierka s názvom "Dýchať nie je maličkosť" . Táto zbierka podlieha všetkým zákonným náležitostiam stanovených Ministerstvom vnútra SR a je zapísaná v IS Registri zbierok pod registračným číslom: 000-2023-031639.

Ďakujeme, že spoločne s Vami meníme svet predčasne narodených detí.

Napíšte komentár