30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Prechádzka popri jazere Zemník

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava, Veľký Zemník Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Ak hľadáte tip na prechádzku s kočíkom, na kolobežke, či odrážadle, pozývame na výlet k jazeru Zemník, len kúsok od rušných ulíc Petržalky.

Prístup:

K jazeru vedie asfaltová cesta, čiže deti môžu ísť na odrážadlách, alebo kolobežkách. My sme začali našu prechádzku pri nemocnici na Antolskej, odkiaľ sme šli po cykloceste popri Chorvátskom ramene až k bufetu Flinstones2 (alebo bufet Pri hrádzi), kde si môžete krátko oddýchnuť, či posedieť na káve alebo kofole. Pozor, po ceste môžu jazdiť aj autá, prípadne cyklisti.

Pri bufete zabočíte smerom doľava (ideálne keď si dáte do navigácie Veľký Zemník) a asfaltový chodník vás povedie ponad Jarovské rameno až k jazeru Zemník, na ktorom má byť vybudované slovenské centrum kanoistiky a veslárstva (aktuálne je tam o tom iba info, časom sa bude určite meniť).
20230114 144859My sme sa vybrali po asfalte smerom doľava, a takto si viete prejsť popri jazere zhruba polovičný okruh (až k Lužnému mostu), kde asfalt/spevnená cesta končí a je na vás, či sa vrátite rovnakou cestou späť alebo skúsite obísť celé jazero. 

My sme síce prešli dookola, ale terén už nebol vhodný pre kolobežky, po daždi tu bolo dosť blatistvo. Narazili sme však na pekné stavby bobrov a pozorovať stopy po bobroch deti veľmi bavilo.
20230114 154607Ak hľadáte jednoduchý tip na prechádzku, či výlet, určite sa sem oplatí prejsť, minimálne pozrieť si stavbu Lužného mostu "zo spodu" - je to naozaj obrovská stavba, pri ktorej sme sa cítili ako mravci :)

Pekný výlet :)

Mapa: N 48° 5′ 19″ E 17° 8′ 22″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár