27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vši u detí - ako sa ich zbaviť bez chémie?

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Sponzorovaný obsah

Vši sú veľká téma najmä u škôlkárov a menších školákov. Keď dieťa prinesie domov vši začnú sa týkať celej rodiny.

Na trhu je množstvo chemických prípravkov, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé. Treba ich kupovať opakovane a v súčte dáte za jednu inváziu vší aj 50 a viac eur, ak vši napadnú celú rodinu.

Riešenie ponúka elektrický odstraňovač vší

Ide o kombináciu hrebeňa a vysávača so zberným vrecúškom na vši a hnidy. Spoľahlivo odstraňuje vši aj hnidy, ktoré vyčeše hrebeň a vysaje vysávač. Vyčesané vši, ich vajíčka a hnidy nasáva do záchytného filtra umiestneného vo vnútri prístroja. Priehľadná komora so špeciálnym LED osvetlením umožňuje dobrú viditeľnosť vší a hníd zachytených vo filtri. Po ošetrení vlasov sa záchytný filter vyberie z prístroja, uzavrie sa viečkom a vši spolu s hnidami sa hygienicky zničia bežným spôsobom. Vrecúško operiete a vši a hnidy spláchnete do odtoku. Filtre sú súčasťou dodávky nového prístroja a náhradné sa dajú sa zakúpiť aj samostatne.

w comb 3

Zdroj: licetec

Vysávač na vši môžete používať opakovane, je to jednorazová investícia
Prístroj sa dá používať opakovane a v rámci celej rodiny. Je to jednorazová  investícia, ktorá sa vám niekoľkonásobne vráti. Nemusíte pri každej invázii vší kupovať chemické prípravky. Prípravky proti všiam na báze chemických látok a alkoholu sú často príliš dráždivé, zapáchajú a sú nepríjemné pre deti.

v comb 1

Zdroj: licetec

Vysávač vší pomáha určiť výskyt vší

Zodpovednosť za ošetrenie a prevenciu proti všiam u detí majú ich rodičia. Mali by deťom vlasy pravidelne kontrolovať, najlepšie 1x do týždňa. Kontrola spojená s česaním poskytuje vyššiu úroveň hygienicky čistého ošetrenia bez použitia nebezpečných chemických látok a bez alergénov. Výskum ukázal, že česanie hrebeňom je pre zistenie vší 4-krát účinnejšie ako vizuálna kontrola. Kontrolu by ste mali vnímať ako bežnú súčasť hygieny celej rodiny, ako napríklad umývanie zubov alebo vlasov.

V-COMB® tento spôsob posúva o krok ďalej použitím sacieho výkonu odstraňuje vši a hnidy do jednorazového záchytného filtra, v ktorom sa vši ľahko identifikujú aj za pomoci osvetlenia.

v comb 2

Zdroj: licetecHrebeň môžete dať do dvoch pozícií.

✓ KONTROLA
V-COMB® je vhodný na odhaľovanie výskytu vší aj hníd, ich likvidáciu a na zamedzenie ich opakovaného výskytu. Prístroj je možné využiť aj na spoľahlivú detekciu výskytu vší a hníd vo vlasoch už pri podozrení na ich prítomnosť. Na dôsledné dočistenie vlasov od zvyškov vší je možné použiť jemný šampón proti všiam, napr. s obsahom Tea Tree oleja.

✓ PREVENCIA
Preverte ďalší možný výskyt vší - používajte 1× do týždňa.

✓ ODSTRÁNENIE
V-COMB® použite na odstránenie vší, hníd a vajíčok. Vyčesávajte denne počas 1 až 3 dní.

✓ UKONČENIE CYKLU
Vyčesávaním vlasov prekontrolujte možný výskyt zvyškov vajíčok, novovyliahnutých hníd či vší na 7. deň.

Vysávač kúpite TU.

Sponzorovaný obsah. V tomto článku sú umiestňované produkty.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • zuzana 02.08.2020, 15:51

    my sme nanasali nyda pripravok s takym hrebienkovym aplikatorom a stacilo ho naniest raz a bolo po vsiach

  • Eva 20.03.2020, 19:51

    Dobrý deň, prosím Vás mamičky nenanášali ste niektorá Vašim drobcom na vláskyy niečo čo by zlikvidovalo aj vši aj hnidy a nebolo to treba nanášať nejak komplikovane a opakovane ? Ďakujem

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár