19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Košické rozprávkové Vianoce 2022

24.11.2022 Autor: MS
Termín: 22.01.2023 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

316798266 515402430631502 2999585791938575284 n

Slávnostné otvorenie Košických rozprávkových Vianoc vrátane rozsvietenia vianočného stromu a celej výzdoby v meste je naplánované na 5. decembra o 17.00 hod. Neoficiálne však odštartujú už 3. decembra skúšobnou prevádzkou vianočných trhov a 4. decembra Mikulášskym behom, ktorý sa do centra mesta vráti po troch rokoch. Ďalším atrakciou a súčasťou Košických rozprávkových Vianoc bude aj vyhliadkový kolotoč s výškou 33 metrov, ktorý vyrastie na parkovisku pri známom hoteli na južnom konci Hlavnej ulice. 

Do Rozprávkova v Mestskom parku pribudne Jano Hraško 

Pri Dolnej bráne čaká tento rok na Košičanov prekvapenie v podobe nového vianočného symbolu, ktorý nahradí vianočnú guľu, ktorá skrášľovala priestor po minulé roky. Novinku bude mať aj krajina Rozprávkovo v Mestskom parku. K svetelnej výzdobe z rozprávok Perinbaba, Červená Čiapočka a O Jankovi a Marienke pribudne ďalšia známa rozprávka Janko Hraško. 

Od 5. decembra sa začne čapovať charitatívny Primátorský punč

Klzisko v Mestskom parku by sa malo otvoriť prvý decembrový týždeň. Aktuálne sa nastavuje sa chladenie a čaká sa na vhodné poveternostné podmienky. Rozprávkové Vianoce budú mať aj tradičný charitatívny rozmer v podobe Primátorského punču, ktorý sa na Hlavnej bude podávať a predávať každý deň od 5. do 23. decembra v čase od 16.00 do 20.00 hod. 

Program Košických rozprávkových Vianoc po jednotlivých dňoch

NEDEĽA 4. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 ZAČÍNAME… S MIKULÁŠSKYM BEHOM - Ôsme stretnutie bežiacich Mikulášov na košickej Hlavnej ulici. Charitatívny beh tradične pomôže výťažkom tým, ktorí si sami pomôcť nevládzu.
17:00 začiatok podujatia, registrácia, program, 18:00 štart Mikulášskeho behu.

DOLNÁ BRÁNA
16:00 KOLEDNÍCI Z HLAVNEJ - Zastavte sa na chvíľu pri drevenom ručne vyrezávanom Betleheme a venujte kúsok svojho času najznámejšiemu príbehu Vianoc - príbehu narodenia Ježiša. Odmenou bude vaša chvíľa umocnená krásnou hudbou v podaní Kataríny Teodory Gajdošovej, Jána Teodora Gajdoša, Adama Kundracika a Daniela Hančikovského.

PONDELOK 5. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 KOŠICKÉ ROZPRÁVKOVÉ VIANOCE PRICHÁDZAJÚ...- Veľkolepé rozprávkové otvorenie najväčšieho programového eventu mesta Košice. Fantastická tanečná a hudobná show s prekvapeniami a splnenými želaniami spojená so slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka, Dómu sv. Alžbety, Hlavnej ulice a priľahlých uličiek - Bielej, Uršulínskej, Františkánskej a Univerzitnej spolu s prekvapením v krajine Rozprávkovo v Mestskom parku. Otváracia show je spojená s podávaním Primátorského punču i otvorením Košických vianočných trhov.
V úvodnom rozprávkovom príbehu exkluzívne vystúpia Peter Cmorik so svojou skupinou, Jaroslav Dvorský, tancujúce talenty zo Súkromnej základnej umeleckej školy VIVA Košice, divadlo Haliganda, Roman Sorger, Mikuláš, Anjel, Čert, Svetluška a moderátor Richard Herrgott.

... po skončení programu …

VIANOČNÉ RÁDIO LIVE - Najlepšie, najväčšie, najznámejšie nielen vianočné hity mixujú naživo v centre Košických rozprávkových Vianoc pri Dolnej bráne naši najlepší DJ-i.

PARK MEDZI IMMACULATOU A BUDOVOU ŠTÁTNEHO DIVADLA
17.00 DEŤOLAND - Čarovný svet maskotov pozýva všetky deti a ich rodičov na veselé stretnutie s najznámejšími rozprávkovými postavičkami pripravenými sa zabávať, tancovať a fotiť sa na vianočné pozdravy, ktoré z Košíc môžete posielať.

KOŠICKÉ VIANOČNÉ TRHY Všetky stánky s vareným vínom, medovinou, skvelým jedlom a vianočnými špecialitami obohatené o špeciálne vianočné darčekové predmety sú na Hlavnej otvorené denne od 9.00 hodiny.

MESTSKÝ PARK - ROZPRÁVKOVO 2022 - Poznáte košickú krajinu kúziel a rozprávkových príbehov Rozprávkovo? Vznikla v minulom roku a hneď si získala srdcia milovníkov príbehov plných kúziel a fantázie. V Mestskom parku, v susedstve s košickým klziskom, vyrastie aj v tomto roku. K rozprávkovým príbehom s medovníkovým domčekom o Jankovi a Marienke, o Červenej Čiapočke a vlkovi a k nádherným motívom rozprávky o Perinbabe s prekrásnym pávom pribudne ďalšia nášmu srdcu blízka rozprávka - o Jankovi Hraškovi. Príďte sa pozrieť všetci každý deň od 16.00 do 21.00 hodiny.

UTOROK 6. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 MIKULÁŠSKA NÁDIELKA ROBA PAPPA - Veľká porcia známych i menej známych hitov a vianočných skladieb v podaní známeho slovenského speváka Roba Pappa a jeho skupiny.

HISTORICKÁ RADNICA, HLAVNÁ 59
17:00 VIANOČNÝ DYCHOVÝ ORCHESTER MLADÝCH - Vianočný koncert známeho Dychového orchestra mladých, ktorý v Košiciach v súčasnosti pôsobí pri Základnej umeleckej škole na Bernolákovej 26 v Košiciach.

STREDA  7. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 ROCKOVÉ VIANOCE S HALIBANDOU - Program plný dobrej hudby a interaktívnej zábavy pre deti i dospelých. V hudobno-divadelnom programe kapely Halibanda a divadla Haliganda pre všetkých, ktorí milujú rockovú hudbu zaznejú aj známe hity z detských televíznych relácií.

ŠTVRTOK  8. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 STELKIN VIANOČNÝ SEN - Hudobno-tanečná gala show. Príbeh dievčatka, ktorému sa sníva vianočný sen, v ktorom sa stretne s Mikulášom, anjelmi, vianočnými škriatkami, santovými pomocníkmi a ďalšími rozprávkovými postavičkami. V príbehu účinkujú tanečníci tanečného klubu G mini Dance team a v žiari reflektorov v ňom uvidíte to najlepšie z rôznych tanečných štýlov, akrobacie a divadelných scén.

PIATOK  9. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 NESSieme VÁM VIANOCE - Veľkolepá vianočná hudobno-zábavná párty plná hudby, spevu a slova s fantastickými PETER BIČ PROJECT a mnohými ďalšími hosťami na hlavnom pódiu košického vianočného mestečka v dokonale pripravenom NESS programovom softvéri pre všetkých Košičanov. 

SOBOTA  10. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 VIANOČNÝ BRAŇO MOJSEJ & BAND - Hudobný koncert plný dobrej hudby, známych hitov, autorských skladieb i vianočných pesničiek Braňa MOJSEJA a jeho hudobnej skupiny.

NEDEĽA  11. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 CHRISTMAS ACOUSTIC ROBI-M - Pouličná hudobná párty dvojice vynikajúcich hudobníkov Róberta Földesa a Dalibora Mitríka plná známych coverov na hlavnom pódiu Košických rozprávkových Vianoc.
18:00 VIANOCE S AFTER CROW - Vianočná hudobná lahôdka v podobe koncertu známej pop/rockovej košickej hudobnej skupiny prinesie fanúšikom dobrej muziky známe svetové hity i skladby prezentujúce domácu pôvodnú tvorbu skupiny, ktorej vznik sa datuje do roku 2012.

DOLNÁ BRÁNA
16:00 KOLEDNÍCI Z HLAVNEJ - Zastavte sa na chvíľu pri drevenom ručne vyrezávanom Betleheme a venujte najznámejšiemu príbehu Vianoc - príbehu narodenia Ježiša kúsok svojho času.

PONDELOK  12. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 VIANOČNÝ ČAS s CVČ - Vianočná pestrá koláž hudobných, tanečných a speváckych vystúpení malých i veľkých kamarátov z Centra voľného času na Orgovánovej 5 v Košiciach. Stodvadsať minút toho najlepšieho z pestrej palety Centra vrátane premietania originálnych animovaných filmov či pozorovania vesmírnych objektov hvezdárskym ďalekohľadom.

UTOROK  13. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 KLASICKÉ BAND VIANOCE - Vianočný koncert jedného z najznámejších tanečných orchestrov základných umeleckých škôl. Pešou zónou budú znieť neznáme i známe vianočné skladby a hity z celého sveta v podaní tanečného dychového orchestra Klasik Band zo ZUŠ na Jantárovej ulici v Košiciach.
18:00 VIANOCE S ĎEVJATKAKERE ČHAVE - Hudobná zmes pesničiek a temperamentných melódií v podaní rómskej speváckej skupiny Ďevjatkakere Čhave.

STREDA 14. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 HIP HOP X-MAS S D.S. STUDIOM - Energiou nabitá show jednej z najlepších hip hopových tanečných škôl na Slovensku. Dvadsaťjedenročná história školy v Košiciach prinesie na veľké vianočné pódium majstrov Slovenska, Európy aj sveta tentokrát odeté aj v špeciálnom vianočnom šate.

ŠTVRTOK  15. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 VIANOČNÉ POHĽADNICE Z JUHU A KRÁSNEJ - Pestré matiné plné kolied, vinšov, tradičných piesní a riekaniek, známych ľudových melódií a žiackych umeleckých aktivít v piatich jazykoch. Program pripravili MČ Košice Juh a MČ Košice Krásna.
17:00 Vianočný darček z Krásnej                                                                                   
18:00 Vianočné pozdravy zo Staničnej                                                                            
18:30 Vianoční Pavelčákovci / hudobné vyznanie pri príležitosti 30. výročia vzniku

PIATOK  16. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 TO NAJLEPŠIE Z JAZERA - Veľký zábavno-súťažný program spievajúcich, tancujúcich a hrajúcich Jazerčanov plných talentu, ktorí osobne budú s pani starostkou rozdávať nadaní hudobníci, speváci, tanečníci, atraktívni hostia i slovenská hudobná legenda Peter Stašák. Program pripravila MČ Košice Nad Jazerom.

PRED MÚ MČ KOŠICE SÍDLISKO ŤAHANOVCE, Americká trieda 15
14:00 VIANOČNÉ ŤAHANOVCE - Vianočné stretnutie Ťahanovčanov v adventnom období plné spevu a skvelej atmosféry obohatené o koštovku výbornej vianočnej kapustnice. Počas popoludnia vás zabavia ženy zo Združenia žien Slovenska krásnymi koledami a výstavou ručne vyrábaných vianočných darčekov. Podujatie pripravila MČ Košice Sídlisko Ťahanovce.

SOBOTA  17. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 VIANOCE S MICHALOM KENTOŠOM & BAND - Vianočný koncert mimoriadne talentovaných hudobníkov plný najkrajších slovenských a zahraničných hitov a známych melódií, tie tradičné vianočné nevynímajúc.

NEDEĽA 18. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 ŤAHANOVSKÉ VIANOČNÉ MATINÉ - Vianočná nádielka kolied a vinšov, tradičných piesní a riekaniek umocnená krásnou atmosférou adventného obdobia, v ktorej účinkujú detský folklórny súbor Viganček, duo Majko Demčák a Amálka, spevácka skupina Združenia žien Slovenska, deti z MŠ Havanská - ZŠ Belehradská a malí umelci zo ZUŠ Jantárová. Program pripravila MČ Košice Sídlisko Ťahanovce.

HISTORICKÁ RADNICA, HLAVNÁ 59
18:00 ZÁZRAČNÉ ROZPRÁVKOVÉ HRAČKY – NAJKRAJŠÍ KONCERT ROKA - Tradičný Vianočný koncert mesta Košice. Účinkovanie v najkrajšom koncerte roka prijali: Nela POCISKOVÁ, Filip TŮMA, Peter STAŠÁK, MUSICA IUVENALIS, detský folklórny súbor HANIČKA, ľudová hudba ABOVČAŇE, tanečné štúdio Adriany VRBOVEJ a moderátor Richard HERRGOTT.

PONDELOK 19. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 CHRISTMAS OUTBREAK & WHOS´THAT KIDZ - Veľkolepá tanečná show dvoch známych košických tanečných skupín - tanečnej školy Outbreak a skupiny Whos´that kidz s tým najlepším čo prestížne festivaly a súťaže za ostatný čas videli a ešte raz chcú vidieť.

UTOROK 20. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 KOLEDA S VERONIKOU RABADA - Vianočný koncert čarovnej Veroniky Rabada a jej skupiny plný nádherných melódií umocnený rozprávkovou atmosférou Hlavnej ulice a čarom dní najkrajšieho obdobia v roku.

STREDA 21. DECEMBER

IMMACULATA 
17:00 VIANOČNÁ GREATEST SHOW UNOSTAR DANCE STUDIA - Veľká tanečná show najmenších, malých, stredných, veľkých i najväčších talentovaných tanečníkov zo známeho renomovaného štúdia plného majstrov Slovenska, Európy i sveta, ktorá vám prinesie tie najkrajšie vianočné tanečné prekvapenia obohatené spevom Sonniah s tanečným sprievodom.

ŠTVRTOK 22. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 VIANOCE PRICHÁDZAJÚ ZO ZÁPADU - Na košickej Terase sú už vianočné prípravy v plnom prúde. Najväčšie sídlisko v našom meste prichádza na Hlavnú ulicu s pozvánkou plnou vynikajúcich detských, mládežníckych a dospelých umeleckých telies. V bohatom programe vystúpia folklórny súbor Pristaše, Tanečníci z Dymiacich hôr - Smoky Mountains Dancer, detský folklórny súbor Jahôdka a popovo-folková hudobná skupina Kate Evans. Program pripravila MČ Košice Západ.

PIATOK  23. DECEMBER

IMMACULATA
17:00 ŠŤASTNÉ A VESELÉ S ROBOM OPATOVSKÝM - Tradičné hity i vianočné pesničky a koledy, veselé rozprávanie, nefalšovaná atmosféra a vynikajúca zábava budú dominovať na celej Hlavnej ulici.

SOBOTA 31. DECEMBER

HISTORICKÁ RADNICA, HLAVNÁ 59
10:00   DETSKÝ SILVESTER - Mimoriadne obľúbená detská oslava príchodu Nového roka 2023.

IMMACULATA
19:00   VEĽKÝ TRIBUTE SILVESTER 2022 - Najväčšia a najbláznivejšia silvestrovská show 2022 v Košiciach. Jedinečná tanečná a hudobná party na Hlavnej ulici tradične spojená s rozlúčkou so starým rokom 2022 a vítaním Nového roka 2023. Kompletne celú Hlavnú v tomto roku roztancujú silvestrovsky naladení tanečníci a akrobati. Spoločne s Vami sa o dobrú zábavu postarajú úžasné revivalové hviezdy ABBA SLOVAKIA, Peter Paul PAČUT (QUEEN), GALAXIS ŽBIRKA revival, Michal DAVID revival, DJ PEPO, moderátor Richard HERRGOTT a ďalší.

Zmena programu vyhradená.

Kompletný program Košických rozprávkových Vianoc nájdete zverejnený tu 

 

 

Napíšte komentár