27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Modra hlavná stanica - 4. nástupište

16.08.2022 Autor: Danka, Foto: kcmodra.sk
Termín: 26.08.2022 Mesto:Modra Zdroj:stránka organizátora
modra

Zdroj: kcmodra.sk

Na železničnej stanici - Modra hlavná stanica, z vlaku 26. augusta od 17.00 h vystúpia:
  • O.B.D.
  • FEELME - 20. narodeniny kapely + hostia
  • SPOMIENKA NA JULA KASU
  • Ildikó Kali
  • Divadlo PIKI - predstavenie pre deti každého veku
  • Andrej Frič - Frikou výstava tvorby výtvarníka
  • ďalší program už čoskoro

Nebudú chýbať ani limitované edície magnetky MODRA hlavná stanica od Márie Malinovej a vína do vlaku Frankovka modrá z Modry. O víno a pitný režim sa postará Vinárstvo Rychel. Kávu z modranskej Ebenica Coffee naservírujú spolu so sladkým programom Kadze tadze. Opäť sa tešíme na FOLLY - kreatívne potreby a ich aktivity pre deti. Tradičnú keramiku na stanicu privezie Slovenská ľudová majolika Modra. Predstaví sa aj Geopark Malé Karpaty. Pri vagóne, ktorý by sa mohol stať zaujímavým objektom v meste, budú vystavené rôzne železničné artefakty.

MODRA hlavná stanica sa nachádza, vďaka Mestu Modra, na pozemku na Dolnej ulici, smer Zberný dvor - Vinárstvo Rychel.

Modranská železnica je tu! Chvíľu to síce trvalo... Ale čo je to pre nás tých pár rokov, konkrétne od roku 1846, kedy začala premávať prvá konská železnica na trati Bratislava – Trnava? Kráľovské mesto Modra v tých časoch vlastným rozhodnutím zostalo bez železnice.
Prišiel čas to napraviť. Dlhé roky sa o nej u nás doma pri víne len rozprávalo. Dnes už je konkrétne vymyslená - tak ako sa spieva v jednej piesni z 80. rokov minulého storočia.
Náš vlak je čisto osobný. Cestovný lístok na jazdu 1. triedou za dobrovoľný príspevok získate priamo na mieste u sprievodcu. A aj Vám ho na mieste preštikne, nech sa prepravíme do lepších čias. Sledujte cestovný poriadok kultúrnych podujatí v tejto udalosti alebo na stránke Modranská železnica na facebooku (teda vlastne v tvároknihe - podľa Ľuda) alebo instagrame a dozviete sa všetko potrebné.

Napíšte komentár