25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Detské leto v knižnici 2022 IV.

11.08.2022 Autor: Krajská knižnica v Žiline, Foto: Krajská knižnica v Žiline
Termín: 30.08.2022 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

detske leto 2022 august 2

Piknik v parku – Papier a jeho podoby

V utorok 16. augusta o 10:00 zistíme spolu, ako sa vyrába papier a ako ho môžeme recyklovať či upcyklovať. Deti si vyskúšajú tvorivú prácu s papierovou hmotou „papírmaše“. Ukážeme si aj japonské umenie skladania papiera – origami a poskladáme si papierové zvieratko alebo šperk. Vhodné pre deti od 5 rokov.

Seniori programujú v knižnici – Mboty

Za pomoci edukačného robota mBot2 budeme trénovať logické zmýšľanie a tvorivosť vo štvrtok 18. augusta o 10:00.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na email: pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Piknik v parku – Koláže  z novín

V utorok 23. augusta o 10:00 budeme vytvárať obrázky z novinového papiera. Tvorenie je založené na strihaní, trhaní a lepení zo starých novín, časopisov, prípadne farebného papiera. Deti si vytvoria obrázky zvieracích kamarátov, alebo vlastný podľa svojej fantázie. Vhodné pre deti od 5 rokov.

Seniori programujú v knižnici – 3D tlač

Štvrtok 25. augusta od 10:00 bude patriť modelovaniu predmetov v programe Sketch-up a následne aj práci s 3D tlačiarňou.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na emailovej adrese pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Piknik v parku – Nie je voda ako voda

Akú farbu, vôňu a chuť má voda? Dá sa žiť bez vody?  Aké má skupenstvá a ako si putuje svetom? Toto všetko deťom hravou formou vysvetlíme v utorok 30. augusta o 10:00, zároveň si niečo aj vyskúšame. Vhodné pre deti od 5 rokov.

Tvorivé dielne – Šité náušnice

V utorok 30. augusta o 13:15 si budeme šiť náušnice z dvojdierových korálikov v tvare slniečka. Klub je vhodný pre všetkých. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na tvorivé dielne vopred na emailovej adrese tvorivedielne@krajskakniznicazilina.sk

Napíšte komentár