24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

EYOF Banská Bystrica 2022

10.07.2022 Autor: Annie
Termín: 30.07.2022 a ďalšie Mesto:Banská Bystrica Zdroj:stránka organizátora
eyof2022 2

Zdroj: eyof2022.com

V Banskej Bystrici bude posledný júlový týždeň (24. - 30. júl) patriť nielen športovému zápoleniu a kvalitným výkonom mladých športovcov zo 48 krajín, ale aj bohatému sprievodnému programu pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi. Nepremeškajte príležitosť zažiť na vlastnej koži zimomriavky z jedinečnej atmosféry otváracieho ceremoniálu a možnosť zabaviť sa so svojimi najbližšími vo veľkej fan zóne v Parku pod Pamätníkom SNP.

OTVÁRACÍ CEREMONIÁL pripravujeme s maximálnym ohľadom na bezpečnosť – 24. júl 2022 o 20:30 hod., Park pod Pamätníkom SNP, na otvorení sa zúčastní 3 500 športovcov a členov športových výprav z desiatok krajín, takmer 500 pozvaných hostí zo zahraničia z Národných olympijských výborov a Európskych športových federácií, ako aj organizátori, diváci či stovky dobrovoľníkov.

Banskobystričania a Banskobystričanky budú mať jedinečnú možnosť vidieť prichádzať defilé všetkých 3 500 domácich i zahraničných športovcov, ktorí pôjdu po trase z Národného atletického štadióna SNP na Štiavničkách cez Námestie SNP až do dejiska otváracieho ceremoniálu v Parku pod Pamätníkom SNP. Športové výpravy následne nastúpia na veľké 41-metrové pódium a stanú sa súčasťou zapálenia odvekého symbolu olympijských hier – Ohňa mieru, ktorý priniesli členovia organizačného výboru EYOF z Ríma ešte v závere mája.

Po odporúčaní bezpečnostnej komisie bude vstup na otvorenie pre návštevníkov regulovaný, aby nedošlo k prekročeniu maximálnej možnej kapacity celého priestoru. Práve z tohto dôvodu dali organizátori pre verejnosť do obehu 3 000 ks vstupeniek na ceremoniál, ktoré si záujemcovia môžu zakúpiť za symbolické vstupné. (Deti do 15 rokov a ZŤP - 2 eurá, dospelí - 5 eur, vstupenky sú dostupné >> TU

Po oficialitách bude nasledovať kultúrny program, ktorého cieľom je prezentovať Slovensko. Vystúpi tanečno-hudobné teleso Cigáni idú do neba, tanečná škola River Dance School, banskobystrický Folklórny súbor Urpín či Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.

Otvárací ceremoniál odvysiela v priamom prenose RTVS, a zároveň bude streamovaný naživo do 48 krajín Európy. Máme tak jedinečnú príležitosť prezentovať Slovensko a Banskú Bystricu, ktorá dokáže aj napriek náročným časom zorganizovať veľkolepé podujatie.

Rozsiahla FAN ZÓNA zabaví v Parku pod Pamätníkom SNP rodiny s deťmi počas celého týždňa – vstup je bezplatný, 25. – 30. júl 2022. Otvorená bude denne od 10:00 hod. do 22:00 hod. a ponúkne bohatý program v podobe rôznych atrakcií, ako aj širokú ponuku občerstvenia a nápojov. Súčasťou budú stanovištia športových zväzov s profesionálnymi trénermi, v rámci ktorých si budú môcť malí aj veľkí bezplatne vyskúšať rôzne športy.

Každý deň sa budete môcť zabaviť vďaka bohatému kultúrnemu programu rozdelenému do troch časových intervalov. Od 14:30 sa postarajú o zábavu interaktívne bloky pre deti a mládež, po 17:00 hod. si na svoje prídu všetci milovníci FÍHA Tralala, Fidlikanti, Dychovej hudby MV SR či Folkandbassu. Večerné časy po 20:00 hod. budú patriť vystúpeniu The Duchon’s, skupine IMT SMILE, Majk Spirit a D. J. Grimassovi, Cigánski diabli a ďalším.

Park pod Pamätníkom SNP sa posledný júlový týždeň zmení aj na štúdio Ja som Fun Radio, z ktorého budú moderátori vysielať každý deň naživo. Tím Rozhlasu a televízie Slovenska sa zas postará o zachytenie atmosféry z EYOF-u, výsledkový servis a highlighty či rozhovory so známymi športovcami, ktoré budete môcť sledovať každý večer na RTVS.
funzona
faneyof

Napíšte komentár