20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Letná čitáreň v Modre

29.06.2022 Autor: Danka, Foto: kcmodra.sk
Termín: 28.07.2022 a ďalšie Mesto:Modra Zdroj:stránka organizátora
citaren

Zdroj: kcmodra.sk

Tento rok začíname s aktivitami v letnej čitárni už v mesiaci jún. Prijmite pozvanie do záhrady pri Kultúrnom dome v Modre a nechajte sa viesť príjemnou spoločnosťou Evky Oslíkovej /Deti z fary/ a Veroniky Šikulovej /Líštičky majú rady teplo/. Počas letných prázdnin budeme pokračovať letnou čitárňou každý štvrtok. V čase od 10.00 do 18.00 hod. tu nájdete príjemné miesto na oddych, čítanie, listovanie časopisov, hranie sa s deťmi a zaujímavý program.

Program na jún:

  • 23.6., 18.00 h - Deti z fary
    Prvým stretnutím v našej letnej čitárni  bude beseda s autorkou knihy DETI Z FARY, Soňou Bulbeck Lužinovou spojená s autogramiádou. Kniha je o osudoch detí narodených na slovenských evanjelických farách v období bývalého Československa.
    Moderuje Eva Oslíková.
  • 30.6., 18.00 h - Líštičky majú rady teplo
    V júni budeme pokračovať besedou a autogramiádou knihy Líštičky majú radi teplo, autorkyVeroniky Šikulovej.Ak si vezmete Veronikinu knihu do rúk, tak sa hneď na obálke dozviete, že je čosi ako opera, v ktorej sa všetky dejstvá odohrávajú na javisku súčasne.

Program na júl:

  • 7.7., 17.00 h – Recept na leva – bábková inscenácia pre deti predškolského a mladšieho školského veku/ účinkuje Divadlo Fí -  Lucia Janovová, Róbert Máťuš
    Zdanlivo náhodné stretnutie Viktora a Hanky vyústi do veľkého dobrodružstva. Hanka sa mení na leva a jediný kto jej dokáže pomôcť je Viktor. Dokáže to? Čo všetko dvojicu pri tom postretne ...?
  • 14. 7., 17.00 h – Priateľ na tri – bábkové predstavenie na motívy knižky Kláry Jarunkovej /účinkuje Sidi Féderová
    Mať svoj domov, niekam a niekomu patriť, mať svojho človeka. Aj takto uvažuje hlavný hrdina knižky Kláry Jarunkovej O psovi, ktorý mal chlapca. V bábkovom predstavení sa dozvieme viac o jeho starostiach, túžbach a aj to čo znamená mať v hlave hodinky. Predstavenie pripravila nezisková organizácia OSMIJANKO pri príležitosti 100. výročia narodenia autorky.
  • 21. 7., 10.00 – Plstenie v záhrade – workshop pre veľkých i malých
    Lektorka Zuzana Golierová je amatérska textilná výtvarníčka, ktorá sa venuje technike plstenia vlny od roku 2007. Absolvovala viacero kurzov a workshopov a vystavuje svoje práce v galérii Dizajn štúdio ÚĽUV v Bratislave. Počas workshopu si budeme vyrábať plstené brošničky s rôznou obtiažnosťou, čiže pozývame aj veľkých aj malých.
  • 28. 7., 10.00 – 18.00 – Letný knižný antikvariát – predaj antikvariátnych kníh za výborné ceny. Mestská knižnica v Modre počas roka vyraďuje svoje knihy z fondu knižnice a dostáva aj mnoho knižných darov. Preto by sme radi posunuli knižky ďalej k novým majiteľom. Ak máte radi antikvariátne knihy, ktoré môžete získať za výbornú cenu, príďte si vybrať do letnej čitárne. K dispozícii bude beletria pre deti a dospelých aj odborná literatúra.

Na všetky podujatia vstup voľný.

Napíšte komentár