27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Spravte si s deťmi výlet do Trenčína

Autor: Simona, Foto: partneri článku
Adresa:Trenčín Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:
IMG 20210715 193641199 HDR EFFECTS

Zdroj: sdetmi.com

Mesto Matúša Čáka Trenčianskeho, či tiež perla Považia. Mesto Trenčín sa hrdí viacerými prívlastkami a pomenovaniami, aj vďaka ktorým je obľúbenou destináciou nielen domácich, ale aj zahraničných turistov.

Mesto Trenčín patrí k našim obľúbeným výletným cieľom hneď z viacerých dôvodov: 

  • skvelá dostupnosť - či už prichádzate od Žiliny, Bratislavy, či Banskej Bystrice, Trenčín je tak akurát vzdialený na jednodenný výlet, či predĺžený víkend
  • autobusová aj vlaková stanica sú prakticky v centre mesta a tak keď sa chcete vydať na dobrodružnú cestu napríklad vláčikom, všetko hravo zvládnu aj menšie deti
  • nad mestom sa vypína jedna s najkrajších dominánt na rieke Váh - Trenčiansky hrad
  • prechádzka mestom plných kaviarničiek a cukrární napríklad k obľúbenému Vodníkovi Valentínovi poteší malých i veľkých
  • lesopark Brezina sa nachádza len pár desiatok metrov od centra a v lete si tu s deťmi oddýchnete v tieni stromov
Obrazok3

Zdroj: sdetmi.com

Príchod

Príchod autom - v rámci centra mesta je obrovské platené parkovisko na Palackého ulici. V rámci centra je všade uplatnená parkovacia politika a miesto na parkovanie zdarma sa hľadá ťažko. Ak vám nevadí krátka prechádzka, odporúčame parkovať za plavárňou, kde je veľké parkovisko zdarma. 
Príchod vlakom alebo autobusom - vlaková a autobusová stanica sú spojené a nachádzajú len kúsok od centra. Tak ak vám nevadí krátka prechádzka (15min), vydajte sa smer hrad naprieč mestským parkom až k podchodu oproti hotelu Elizabeth. Následne ste už prakticky v centre.

Ubytovanie

Vychutnajte si unikátnu atmosféru historického hotela Elizabeth v centre mesta priamo pod stredovekým trenčianskym hradom. Prepojené izby zabezpečia dostatočný priestor a komfort pre rodičov s deťmi. Mestský hotel pripravil špeciálne letné ceny, ktoré určite využite. Naskytne sa Vám luxusné ubytovanie s raňajkami, deti sa môžu vyšantiť v hotelovom bazéne a rodičia môžu tráviť čas vo wellness a načerpať energiu počas masáže. Detský kútik Elizabethkovo je určený pre menšie deti a rodičia môžu zasa stráviť príjemný letný deň na terase. Počas leta sú pre hostí pripravené sobotné grilovačky na terase. Ak sa rozhodnete stráviť aspoň 2 noci v tomto krásnom hoteli môžete čerpať ďalšie benefity v podobne vstupov na atrakcie v Trenčíne grátis. 

IMG 20200705 101016994 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Čo určite nevynechať

  • Trenčiansky hrad - nie je čo dodať - tip na výlet číslo jeden. Hoci sa zdá, že sa týči vysoko nad mestom, je relatívne ľahko dostupný. Môžete sa sem prejsť peši, či priviesť napríklad obľúbeným turistickým vláčikom Matúš Čák z centra mesta
  • Lesopark Brezina a Lanový park Tarzania - lesopark priamo nad centrom? Áno, v Trenčíne je to tak a okrem nádherných zákutí a veľkého ihriska sa môžete tešiť na skvelý lanový park, kde zažijú adrenalín deti i dospeláci. Vzdialenosť od centra nie je problém - pre tých menej zdatných, či menšie deti, sa opäť otvárajú možnosti aj vďaka prepojeniu s centrom na trase vláčika Matúš Čák
  • centrum mesta a vodnú sprchu od vodníka Valentína
  • ihrisko Átrium pod vežou
  • areál na Ostrove
  • Štefánikova vyhliadka
  • pútnické miesto Skalka
Untitled design 1

Zdroj: sdetmi.com

Potrebujete nakúpiť?

Nie ste jediní, ak počas dovolenky, či výletu zistíte, že ste niečo doma zabudli, alebo vás zaskočilo počasie a s deťmi sa chcete niekde ukryť pred dažďom. V takom prípade odporúčame napríklad obľúbený detský kútik Funnyland v najvačšom nákupnom centre v Trenčíne - v Laugariciu, alebo "Laugu" (ako ho miestni volajú). Vo Funnylande sa deti prehrajú hodiny a vy si môžete v kľude dokúpiť potrebné veci.

IMG 20190915 093223941 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Čo tak dobré jedlo, či chutný zákusok?

Ťažko sa nám rozhoduje, kde v Trenčíne je najlepšia pizza, či zmrzlina. Pred časom sme spravili aj veľkú anketu najchutnejších zmrzlín, tu si pozrite jej výsledky. My radi skúšame rôzne kaviarničky, či cukrárne v centre mesta, Mierové námestie je plné nádherných a unikátnych podnikov, hlavne v lete, keď terasy zaplnia obe strany námestia.

IMG 20220617 190059623 EFFECTS

Zdroj: sdetmi.com

Tipy pre cyklorodiny

V Trenčíne posledných pár rokov pracujú na úpravách cyklociest a chodníkov spájajúcich centrum mesta s okolitými dedinkami, či mestečkami. Niekoľko desiatok kilometrov cyklociest po vyznačených cyklochodníkov potešia všetkých malých i veľkých cyklistov. Cyklocesta vedie popri Váhu na oba smery prakticky z centra a viete si s deťmi spraviť naozaj pekný výlet.

Trávite v Trenčíne viac dní a neviete kam?

Pozrite si naše ďalšie články so super tipmi pre rodiny s deťmi:

Mapa: N 48° 53′ 5″ E 18° 1′ 59″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár