20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Pre rodičov šou na nebi, pre deti najväčšia herná zóna - Festival letectva Piešťany 2022

07.04.2022 Autor: Claudinka, V spolupráci
Termín: 08.05.2022 a ďalšie Mesto:Piešťany Zdroj:stránka organizátora
baner sdetmi com 700x300 4

Zdroj: festivalletectva.sk

Kým dospelí budú môcť obdivovať okrem dennej, aj leteckú šou v noci, ktorá bude okorenená pyrotechnickou a laserovou šou, tak deti si prídu na svoje v najväčšej rodinnej a detskej zóne. Tá ponúkne na piešťanskom letisku tak pestrý program, za akým treba niekedy vycestovať na viaceré miesta na Slovensku. Festival letectva, Piešťany 2022 v dňoch 6. – 8. mája zabaví naozaj všetkých.

foto 2

Zdroj: Airshow.se

Úvod do prvého májového víkendu, bude naozaj veľkolepý. Piatok, 6. mája začne festival dlho očakávanou nočnou leteckou šou a piešťanské nebo bude hneď v prvý deň podujatia žiariť až do neskorých nočných hodín.

Tí, ktorí šou v noci nestihnú prvý deň, sobota ich privíta ešte veľkolepejšie. Od rána totiž bude možné obdivovať lietadla v rámci európskej výstavy letectva, ktorá sa odprezentuje pod názvom Aeroexpo. Viac ako 50 vystavovateľov z celej Európy predstaví skutočné lahôdky letectva. Niektoré z nich prezentované aj na nedávnom Expo v Dubaji. Dych vyrážajúce exhibície na nebi predstavia letové skupiny zo Slovenska, Čiech, Spojeného kráľovstva, Švédska, Litvy, Poľska a Maďarska. Na svoje si prídu dokonca aj milovníci dávnej minulosti. Do neba vzlietnu napríklad aj historické stíhacie lietadlá skupiny Pterodactyl flight a na festivale sa objaví vzácny artefakt – kúsok opláštenia z lietadla, v ktorom 4. mája 1919 nad vajnorským letiskom zahynul Milan Rastislav Štefánik. Rovnako ako v piatok, tak aj v sobotu budú na programe nočné lety vyšperkované pyrotechnickou a laserovou šou, ktorú budú zabezpečovať top slovenské spoločnosti. Kto je však fanúšikom lietania a má obavy, že by sa zvyšok rodiny na tomto podujatí nezabavil, nemusí sa obávať.

foto 3

Zdroj: detonics.eu

V rodinnej a detskej zóne je vďaka partnerom Festivalu letectva pripravená široká ponuka zábavy pre všetky vekové kategórie. Pre tých najmenších sú pripravené špeciálne ortopedické podložky, ktoré pomáhajú deťom zlepšiť a skvalitniť pohyb celého tela, trénujú prepojenie zrakového a sluchového vnímania. Tie deti, ktoré obľubujú maľovať, si prídu na svoje pri 5 metrovej maľovanke. A ak ešte niekto nepočul o miznúcom atramente, tak práve na Festivale letectva ho môže vyskúšať.

Vstupenky kúpite TU.

foto 4

Zdroj: ortopedickepodlozky.sk

Nadšenci adrenalínu a aj väčšie deti si zrejme neodoprú zábavu pri bodyzorbingu. Teda pri hrách, kde sú jednotliví hráči oblečení v gumenej guli. Ak by ani toto nestačilo na poriadnu zábavu, tí, ktorí chcú zistiť, akú majú mušku, môžu vyskúšať Archery tag, čo je strieľanie z luku, ktoré je však maximálne bezpečné. Špička šípu má totiž penové zakončenie a cieli sa na dierovaný terč. Tí, ktorí obľubujú kolektívne športy môžu zas vyskúšať preťahovanie lanom. Nebude chýbať ani dobre známa Nerf strelnica a Laser game – hra prebieha na špeciálne pripravenom ihrisku. No a pre tých, ktorí nemajú radi adrenalín je pripravená Balance zóna, kde budú môcť vyskúšať svoju stabilitu na balančných doskách.

foto 4 bodyzorbing

Zdroj: vietcong.sk

Ak by ani súhrn týchto atrakcií nezodpovedal poriadnej zábave, tak úsmev na tvári vyčarí všetkým určite svet optických klamov. Veď byť trpaslíkom či obrom z rozprávky sme chceli byť hádam každý. A rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako by vyzerala vaša tvár keby bola zložená z jednotlivých častí podoby niekoho iného? Aj toto umožnia optické ilúzie. Už dlhšie zápasíte s tým, že neviete zhodiť nejaké to kilo? Rýchly recept ponúkne „čarovné zrkadlo,“ do ktorého sa stačí len pozrieť a ste razom štíhly ako prútik. Ale pozor,  v ponuke bude aj zrkadlo s opačným efektom.

Čo by ste o festivale ešte mali vedieť?
Vstupenky sa predávajú na celý deň a v cene je zahrnutá aj nočná šou.
Piatková aj sobotná nočná šou je vhodná aj pre deti, ale je na zvážení každého rodiča, či je dieťa schopné spracovať väčší hluk, svetelné efekty a atmosféru, ktorá bude spojená s nočnou exhibíciou lietadiel. 

foto 5 CirkusoveZrkadla

Zdroj: ilusia.sk

Toto a ešte viac zažijete na piešťanskom letisku 6. – 8.mája 2022. Príďte a zabavte sa s celou rodinou. Vidíme sa na Festivale letectva! 

Vstupenky kúpite TU.

Napíšte komentár