19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Vianočná zbierka Pre radosť

03.12.2021 Autor: Claudinka
Termín: 15.12.2021 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
vianocna zbierka pre deti pre radost 1536x1024

Zdroj: baterkaren.sk

Pridajte sa k našej vianočnej zbierke Pre radosť a vyčarte úsmev na tvárach detí.

Pre mnohých z nás Vianoce predstavujú obdobie hojnosti a štedrosti. Tieto sviatky sa nám spájajú s množstvom darčekov, či už tých, ktoré podarujeme, alebo tých, ktoré dostávame. Darčeky však nie sú samozrejmosťou pre všetkých. To, čo je pre nás bežnou súčasťou vianočného obdobia je pre iných skôr výnimočnosťou. V komunitnom reuse centre Baterkáreň veríme, že každé dieťa si zaslúži vianočný zázrak, a preto sme sa rozhodli usporiadať vianočnú zbierku s názvom Pre radosť.

Tento rok sme sa rozhodli našou zbierkou urobiť radosť našim najmenším v spolupráci s organizáciou ETP Slovensko, ktorej poslaním je „podpora regionálneho rozvoja, ochrana životného prostredia a pomoc v rozvoji sociálneho, ekonomického, vzdelávacieho a kultúrneho potenciálu jednotlivcov, organizácií a komunít s dôrazom na znevýhodnené regióny, spoločensky znevýhodnené skupiny a etnické menšiny,“ (www.etp.sk).

Ako deťom urobíme radosť a ako sa môžete pridať vy?

Tak ako všetky deti, aj tie, ktorým sme sa rozhodli pomôcť túžia po obyčajných detských veciach: hračkách či sladkostiach. V Baterkárni budeme od 1. do 15. decembra zbierať hračky, hry, oblečenie, knihy, potreby na tvorenie či sladkosti pre deti. Zapojiť sa môže každý, kto má chuť deti obdarovať, a keďže veríme, že aj zdanlivo nepotrebné veci si zaslúžia druhú šancu, darčeky do zbierky môžete priniesť či už nové, alebo používané. Samozrejme, tieto predmety majú slúžiť ako darček, a preto vás prosíme, aby boli vo výbornom stave. Chceme predsa spraviť deťom radosť, no nie?

Čo môžete deťom v rámci zbierky Pre radosť priniesť?

  • potreby na tvorenie: nožnice, fixky, farebné papiere, plastelínu, lepidlá, korálky, farbičky, peračníky, kriedy na chodník;
  • oblečenie: šály, čiapky, papučky, rukavice, vetrovky, čižmičky
  • hračky: skladačky, bábiky, autíčka, doktorský kufrík, set šálok a čajníku, detský upratovací set, lopty, kolobežky, set na pečenie, set na výrobu (mydla, náramkov), lego, detské náradie, kočiarik pre bábiku, švihadlá, umelé ovocie, karty na hranie, domček pre bábiky, céčka;
  • hry: puzzle, spoločenské rôzne, spoločenské v kocke, guličky do jamky
  • knihy: maľovanky, knihy na čítanie pre školákov, kreatívne pracovné zošity;
  • deti potešia i akékoľvek sladkosti.

V prípade vecí z druhej ruky, musia byť:

  • čisté
  • funkčné
  • kompletné
  • bez nadmerných známok opotrebenia

Hračky a veci pre deti môžete nosiť do Baterkárne kedykoľvek počas otváracích hodín.

Napíšte komentár