27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Tajomstvá mikrosveta

13.10.2021 Autor: MS
Miesto:Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva Termín: 12.11.2021 a ďalšie Mesto:Liptovský Mikuláš Zdroj:stránka organizátora
mikrosvet

Zdroj: smopaj.sk

Tohto roku si pre vás v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši v rámci Týždňa vedy a techniky pripravili pozorovanie mikroskopických detailov prírody pod názvom Tajomstvá mikrosveta.

Príďte sa zoznámiť s prírodou tak, ako ju voľným okom nevidíme. Presvedčíte sa aká je zaujímavá a dokonalá aj v tých najmenších detailoch, ktoré môžeme skúmať len cez optiku mikroskopu.

Podujatie sa bude konať v dňoch 8. – 12. novembra 2021 v priestoroch múzea na Ul. Školskej 4 v pondelok až piatok v hodinových časových intervaloch:

  • od 9.00 do 15.00 h pre žiakov 2. stupňa základných škôl a študentov stredných škôl
  • a pre širokú verejnosť v piatok od 14.00 do 17.00 h s posledným vstupom o 16.00 h.

Priblížia vám mikroskopický svet botaniky a zoológie a umožnia pozorovanie detailov vybraných vzoriek minerálov, hornín, rastlín, húb a živočíchov pomocou stereolúp. Vyskúšate si prácu s mikroskopom a tvorbu dočasných preparátov. Spoznáte neviditeľné detaily skrývajúce sa v našom jazierku, tajomstvá rastlinných farbív, či záhady rozmnožovania húb a získate množstvo zaujímavých informácií.

Napíšte komentár