24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Jesenné tipy na filmy a seriály, ktoré nás zaujali

Autor: MS

Je tu jeseň a počasie nie vždy láka von. Preto vám opäť prinášame pár našich overených tipov na filmy či seriály, ktoré nás v redakcii v poslednom čase zaujali. Keď bude vonku počasie pod psa, urobte si pohodlie, teplý čaj a pustite si dobrý film z nášho zoznamu.

SEX EDUCATION - Škola sexu

Netflix - seriál

sex education

Zdroj: netflix.com

Začala som ho pozerať zo zvedavosti, či je to vhodný seriál na pozeranie pre syna, ktorý má 14 rokov. Nie je to typ seriálu, ktorý si vyberám, no nakoniec ma zaujalo komplet všetko. Výber tém, spracovanie, hlavné postavy aj samotný dej. Jednoznačne toto nie je seriál len pre pre tínedžerov, ale nájdu si tam svoje aj dospelí a možno vďaka nemu viac pochopia to, čím si ich pubertálne deti prechádzajú. Nechýba tam humor, vzťahové zápletky dospelých aj tínedžerov, riešenie ťažších tém, nahliadnutie do vzťahov dospelých ale i vzťahov medzi rodičom a dieťaťom. Veľmi príjemnou a zábavnou formou predostiera všetky sexuálne orientácie a to ako sa s jednotlivou orientáciou hlavné postavy a ich okolie vyrovnávajú. Určite odporúčam vidieť. 


SCENES FROM MARRIAGE - Scény z manželského života

HBO - seriál

p20331796 b h9 abJe to začínajúci seriál na HBO, ide o adaptáciu švédskej klasiky Ingmara Bergmana z roku 1973. Skúma ikonické poňatie lásky, nenávisti, túžby, monogamie, manželstva a rozvodu z pohľadu súčasného amerického páru. Zatiaľ som videla prvé časti a vyzerá to zaujímavo. Je to veľmi citlivý náhľad dovnútra rozpadajúceho sa manželstva, ich intímneho prežívania pocitov z rozpadu, nastavovania hraníc a pravidiel fungujúcich rodičov, ktorí vychovávajú spoločnú dcéru.


WORKING MOMS - Pracujúce matky

Netflix - seriál

workin moms season 5 1200x676Štyri matky sa vracajú po materskej späť do práce. Miestami celkom vtipný pohľad na to, ako matky zvládajú prácu, šéfa, rodinu ako aj manželský život a popritom hľadajú samé seba. Seriál na odľahčenie a pobavenie.


WORTH - Aká je cena života

Netflix - film

banner worthFilm, ktorý mám ešte len na našom zozname. Ide film podľa reálnych skutočností. Po útokoch na dvojičky 11.9. dostane istý právnik za úlohu prepočítať cenu ľudských životov na peniaze. Aké odškodné vyplatiť pozostalým za ich nevyčísliteľnú stratu? Táto úloha s ním zamáva a dá mu veľkú lekciu z empatie. 


GONE GIRL - Stratené dievča

Netflix - film

gone girlStarší mysteriózny film s Benom Affleckom, ktorý však stojí za pozretie. Manželka zmizne v deň výročia svadby a všetko naznačuje, že to nebolo dobrovoľné. Šokovaný manžel sa ju zúfalo pokúša nájsť aj pomocou médií a polície. Všetky svedectvá a stopy však začnú ukazovať práve na manžela. Je to obeť alebo cynický netvor, ktorý vodí všetkých len za nos? Z miláčika a obete, ktorého všetci ľutovali sa stáva nepriateľ číslo jeden. Bol to on alebo niekto iný? 


WISH DRAGON

Netflix - film

AAAABTT UT90XhciffOCj5cKu6O HYWl0mKEAp bw4skY6gOnitCZYwKykgkjOlVB eMak 4katsUM 7saSnEuzgg2TkMD kF7rdZPJzLLT oaa8exJoG FSou6qd2qcwMilá a pekná rozprávka o priateľstve na štýl Alladina. Odhodlaný teenager Din by sa hrozne rád zas stretol s najlepšou kamarátkou z detstva, ktorá sa s otcom odsťahovala do bohatšej štvrti v meste a stratili tak kontakt. A drak, čo vie plniť želania, mu ukáže, že má nekonečné možnosti, ako sa s ňou opäť stretnúť.


CLICKBAIT

Netflix

clickbaitÚnos otca rodiny Nicka Brewera má zlovestnú dohru na internete a jeho najbližší musia rýchlo zistiť, kto za tým všetkým je a prečo to urobil.
Mám rada filmy/ seriály, kde hneď na začiatku netuším, kto je vinníkom. Ako sa postupne odkrýva dej aj ja sama mám hneď niekoľko teórií o tom, kto je za tým. 

 Ďalšie tipy na filmy a seriály:

Napíšte komentár