26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Rodinný koncert Spoznaj orchester

25.09.2021 Autor: Zuzka
Termín: 26.09.2021 Mesto:Košice Čas:16.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
medium

Zdroj: Štátna filharmónia Košice

Kedy: 26.september 2021 o 16.00 hod.
Kde: Dom umenia, Moyzesova 66, Košice

Koncert odporúčame deťom od 6 rokov, je vhodný aj pre dospelého diváka.

Pod taktovkou dirigenta SND Martina Leginusa sa deti s rodičmi i starými rodičmi ponoria do hudobného dobrodružstva, ktoré im môže byť známe aj z filmového plátna. Vychutnajú si let do krajiny-nekrajiny spolu s Petrom Panom či na vlastné uši zažijú Hviezdne vojny. A rozhodne to nie je všetko. V nedeľu 26. septembra o 16:00 na podujatí Spoznaj orchester! v košickom Dome umenia.

Ústredným dielom podujatia je skladba Benjamina Britenna Sprievodca mladého človeka orchestrom, ktorá postupne predstavuje jednotlivé hudobné sekcie symfonického orchestra. Malí (i veľkí) poslucháči tak dostanú možnosť rozoznať zvuk klarinetu od flauty či violončela od kontrabasu. Zorientovať sa v hudbe pomôže sprievodné slovo dirigenta Martina Leginusa: 

Stretnutie s Darthom

Ďalším skladateľom, ktorý komponuje muziku pre celý orchester, a teda všetky hudobné sekcie, je John Williams. Jeho meno je ľuďom známe aj zo strieborného plátna vďaka filmom Hook (Peter Pan) či populárnym Hviezdnym vojnám. I tieto melódie odznejú spolu s pútavým výkladom v Štátnej filharmónii Košice. A možno sa objaví aj samotný Darth Vader...

Opatrenia

Košice sa v čase konania podujatia budú nachádzať v červenej zóne, a teda v režime OTP. Deti do 12 rokov majú z pravidla OTP výnimku. Všetci návštevníci sú povinní mať po celú dobu svojho pobytu v Dome umenia prekryté dýchacie cesty respirátorom. 

<<< KÚPIŤ VSTUPENKY >>>

 


Vstupné: 9 € zľavnené: 6 €

Napíšte komentár