26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Augustové tipy od matky roka

Autor: Claudinka, Foto: sdetmi.com

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorých sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

August ubehol raketovou rýchlosťou. Posledné dni sme si chceli užiť na maximum. Mala som kopu plánov, kde všade na poslednú chvíľu pôjdeme....celý čas pršalo. Prázdniny zrazu skončili. Och, priznávam, po tom týždni čo na striedačku len pršalo, som sa už nevedela dočkať školy.
Začiatkom júla som sa dušovala, že dva týždne pred nástupom do školy už budeme len doma pekne pripravovať tašky a nakupovať jesenné oblečenie, nech nie sme prvého septembra v strese. No a samozrejme, ako to dopadlo?
- že som prešvihla deadline zápisu na stravu, takže moje deti prvé dni nedostali obed...
- že som večer 1.9. strúhala asi 300 ceruziek a chystala tri tašky a tri kôpky slušného oblečenia...
- že manžel o polnoci lepil dcére prezúvky...
- že nám došiel toner v tlačiarni, tak som musela zháňať tlačiareň na tlačivá o bezpríznakovosti...
- že sa nám ráno minulo posledné pečivo a tak deti na desiatu dostali len balený croissant...
- že som nakoniec to blbé tlačivo o bezpríznakovosti zabudla doma...
No začiatok školy ako vymaľovaný. Ešteže je už víkend :)


Knižka pre "živé" deti

Vychytavky VZOR 2

Ako máme teraz druhé dieťa, snažili sme sa staršieho naučiť, aby rozprával pri ňom tichšie - teda ako hovoríme my doma, aby stíšil volume.
Keď konečne malý zaspal, som si dovolila ísť do sprchy. Povedala som mu, aby mi prišiel hneď povedať, keď sa malý zobudí. Ešte som ani nebola v sprche a už počujem ako kričí z plného hrdla: ,,Maminkaááá, Jakubko sa pokakal". Malý sa na to hneď zobudil a začal krik. S tým skončila aj moja sprcha. 

Začala som teda aktívne hľadať spôsoby na internete, ako ho zábavnou formou naučiť, aby rozprával tichšie. Hneď sa mi zapáčila knižka Psst, tíško! Hlavnou hrdinkou je líška, ktorá chce naučiť svojich kamarátov-zvieratká rozprávať tichšie. A keďže náš drobec miluje zvieratká, hneď som ju aj objednala. Nielenže si ju obľúbil, ale pre radosť všetkých a hlavne mňa, naučil sa aj tichšie rozprávať! Misia splnená a je to fakt krásne ilustrovaná a milá knižka.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Dva v jednom

Vychytavky VZOR 1

Áno, priznávam bez mučenia, na mňa vždy fungujú akcie "dva v jednom"! Dostanem v balení to, čo potrebujem a ešte navyše vyskúšam aj niečo nové. Menej to funguje na môjho muža, keď stojí so mnou pri pokladni :D
Takto nejako som neodolala ani vlhčeným utierkam v boxe s krémom proti zapareninám. Ide o limitku a krém je pribalený ZDARMA. No čo viac mi treba? Navyše vlhčené utierky sú s obsahom aloe vera a výťažkom z harmančeka a veľmi pekne voňajú. 

Kúpite na mojadm.sk


Veselo pri bazéne

62Pri bazéne je nám stále veselo. Či je teplo, či je zima, milujeme vodu a kúpeme sa a plávame, koľko len vládzeme. Samozrejme, ako starostlivá maminka deťom stále striehnem za chrbtom s uterákom. :) Veď aby ich neofúklo, ešte to by nám chýbalo. A samozrejme nie s hocijakým. Moje deti totiž len taký nejaký nechcú... Musí byť poriadne farebný, savý a hlavne veľký. Ako osuška od Dedoles. S krásnymi vzormi, originálna, na pláž, kúpalisko aj na plávanie po škole. 

Kúpite na dedoles.sk


Tvárička ako bábätko

61Tá Nivea má v poslednom období samé novinky! Kúpim jednu a ani nestihnem krém na tvár minúť, už vidím v drogérii ďalšiu.. zjemňujúci denný krém, teraz už mojej obľúbenej „eko rady Naturally Good“ predčil moje očakávania. Občas mávam s pleťou problémy a potrebujem ju upokojiť - hormóny niekedy vedia vďaka cyklu slušne zaúradovať a práve v týchto dňoch si dávam na poličku v kúpeľni tento krém so svojím interným štítkom SOS. Pleť mi krásne napne, začervenanie zmizne a hydratuje mi ju. A popritom ešte stále chránim aj prírodu. Už ma nepúšťajte prosím do obchodu!

Kúpite na nivea.sk


Zdravie priamo zo záhradky

63Na záhradke už vo veľkom zbieram zeleninu a ovocie a samozrejme každý deň vymýšľam, aké dobroty z ich stvoriť pre mojich hladošov. Zbožňujú hlavne koláče, ako inak, tak aby som to troška vykompenzovala, každé ráno naštartujem nízkootáčkový lis na ovocie a zeleninu Orava Taurus a pripravím nám 100 percentnú domácu šťavu z dobrôt z našej záhradky. Lis je jedinečný v tom, že ovocie aj zeleninu lisuje ako mlynček na mäso a tak z nej získava oveľa väčšie množstvo kvalitnejšej a zdravšej šťavy oproti klasickému odšťavovaču. Ovocie a zeleninu nemusím ani krájať, stačí len nahádzať do priestranného hrdla a lisovať. Môj tip pre vás - odšťavenú dužinu vysušte a odložte na prípravu horúceho ovocného čaju. 

Kúpite na orava.eu


Make-up v hubke

65Na takýto produkt som už čakala dlhšie. Doma často používam make-up a na to si dávam hubkou aj púder pre kompaktnosť a peknú farbu pleti a teraz je to tu! Tieto moje dva obľúbené nástroje v jednom! - teda aspoň dedukujem. Hurá! Konečne budem mať viac miesta na všetky must have veci v mojej kabelke a tých teda je až až. Krém majú v dvoch odtieňoch, ošetruje, kryje, hydratuje 24 hodín a dokonca aj ochraňuje proti vráskam so svojím Q10 zložením (OF 15 ani nespomínam). Nanesenie uľahčuje hubkový aplikátor. V mojej kabelke, ak mi sadne jeden z odtieňov, bude mať určite svoje stále miesto.

Kúpite na nivea.sk


Moja najlepšia pinzeta na svete

64

Na dovolenke som stratila moju obľúbenú pinzetu. To, že bola najlepšia na svete som samozrejme zistila, až keď mi zmizla. A spolu so mnou to zistila aj celá moja rodina, ktorá mi ju potajomky vždy kradla - čo som zistila až teraz. Tak ich upodozrievam z toho, že za jej zmiznutie môžu tiež oni. No ťažko je mi bez nej, preto si hneď objednávam novú a možno rovno dve, aby mi ju nekradli :)

Kúpite na notino.sk


Zábava vo vani pre deti

Vychytavky VZOR2

Aj vy to máte tak? Nahnať ich do vane je strašný problém, a keď už sú tam, nechcú zas von. Sú teraz v tom veku, že si užívajú kúpanie spolu. Naberajú vodu, prelievajú, hráme sa na kaviareň, kedy mi s mužom chodíme k nim na povinnú "vaňovú" kávičku.

Teraz majú novú zábavku - kreslenie po vani a kachličkách s pastelkami do vane. Farbičky sú ľahko zmývateľné špongiou a maľovanie vo vani sa im veľmi páči. Vyskúšajte!

Kúpite v drogérii

Napíšte komentár