26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Jarmočné čriepky 2021

31.08.2021 Autor: Maria Bodnarova
Termín: 11.09.2021 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
240952444 367782794922127 5187251243534452725 n

Zdroj: osvetatt.sk

Mesiac september prináša do trnavského regiónu tradičné oberačky hrozna, vinobrania, jarmoky, či iné tematické podujatia. Jarmočné čriepky sa uskutočnia 10. – 11. septembra 2021 v Trnavskom osvetovom stredisku, vo dvore Domu hudby Mikuláša Schneidera Trnavského. 

Pripravený je bohatý kultúrny program, ktorý odštartuje v piatok o 16.00 hod vystúpením domáceho detského folklórneho súboru Trnavček. O 17.30 hod bude pódium patriť ľudovej hudbe FidliCanti z Horných Orešian, ktorí potešia aj folklórnou zložkou, ale predstavia aj vlastné autorské skladby. Zárukou veselej jarmočnej atmosféry bude určite vystúpenie hudobnej formácie FUNNY FELLOWS a to navyše s fantastickým gurmánsko vinárskym bonusom, sektami od vinára Jána Hacaja, ktoré sú v Európe zaradené medzi absolútnu špičku a ich doménou je, že sú vyrobené tradičnou metódou druhotného kvasenia vo fľaši. Teda ako v legendárnej Champagni, odkiaľ má vinárstvo Hacaj aj certifikát na tento vinársky produkt. V spoločnom večernom programe o 19.00 hod s Funny Fellows zažijete pravú sabrage, ochutnávku sektov a hudbu, ktorú virtuózne prednesú hudobníci v štýle dvadsiatych ale aj tridsiatych  rokov. Nebude chýbať ani osobitý humor Romana Fédera, známeho z televíznej obrazovky, ako aj z divadelných inscenácii. Zažijete elegantnú až noblesnú swingovú atmosféru, v ktorej zaznejú skladby s energiou a veselým nadhľadom. Niektoré si možno aj zaspievate. Záver, od 21.00 hod,  bude opäť na ľudovú nôtu s muzikantmi ľudovej hudby folklórneho súboru Máj z Piešťan.

Súčasťou piatkového programu bude aj vernisáž výstavy výtvarných diel Rudolfa Pavelského a drevených plastík Jána Lukačoviča, ktorá bude sprístupnená obidva dni.

Úvod sobotného programu bude patriť najmenším návštevníkom, ktorých poteší Bábkové divadlo EJA z Červeníka rozprávkou Tajomstvo soľnej ruže, ktorá začína o 15.30 hod. Po divadielku bude opäť veselo, od 17.00 hod s Trnafskou cimbalofkou. O 19.00 hod si prídu na svoje priaznivci jazzovej hudby koncertom mladých talentovaných hudobníkov Vanessa Šarközi & Miloš Biháry Gypsy Jazz Project. S Jarmočnými čriepkami sa rozlúčime ako sa na lokálpatriotov patrí, a to koncertom Bystrík banda o 20.30 hod. 

Počas obidvoch dní bude pre všetkých prichystaný od 10.00 hod Dvor chutí a remesiel, na ktorom budú svoje umelecké remeslo predvádzať ľudoví výrobcovia a na predaj ponúkať svoje výrobky z dreva, drevené  motýliky, náušnice s tradičnými slovenskými ornamentmi, keramiku, ručne maľované drevené hračky, košíky, sviečky zo včelieho vosku, medovníčky, sušené kvety, textilné výrobky, či iné. K jarmoku neodmysliteľne patrí  chutné jedlo, jarmočné špeciality, dobré vínko či burčiak, o ktoré sa postará občerstvenie HERMÍNKA.

Na podujatie je vstup voľný.

Napíšte komentár