27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Trnavská brána 2021

12.08.2021 Autor: Claudinka
Termín: 15.08.2021 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

Trnavska brana foto Trnavska brana

20. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána sa uskutoční 13. – 15. 8. 2021. Organizuje ho Mesto Trnava v spolupráci s Trnavským ľudovým cechom a folklórnym súborom Trnafčan. Festival tanca, spevu a tradičných krojov odštartuje už tento piatok 13. augusta v mestskom amfiteátri v Trnave vystúpením Lúčnice. Počas troch dní bude mesto žiť folklórom a ľudovými piesňami. 

Jubilejný 20. ročník medzinárodného podujatia Trnavská brána sa začne v piatok večer o 20:30 hod. vystúpením umeleckého súboru Lúčnica s názvom "Z tvorby Prof. Štefana Nosáľa".

TB JPG

Zdroj: trnavskabrana.sk

V sobotu nebudú chýbať stánky ľudovoumeleckých výrobcov "Na malom trhu" od 10:00 hod., ktoré doplnia atmosféru amfiteátra. Popoludní budú prebiehať Dielne u Zlatej priadky a folklórna školička pre deti, ako aj divadelné predstavenie Janko a Marienka. Podvečer návštevníkov roztancujú najprv detské folklórne súbory Trnavček a Drienka, neskôr po 18:30 hod. aj folklórne súbory Poľana a Rovňa. Program zavŕši vystúpenie univerzitného folklórneho súboru Trnafčan s názvom "Čo máme, to vám dáme".

„Festival Trnavská brána priláka každý rok veľa návštevníkov a nadšencov folklóru ako z Trnavy, tak aj z ďalekého okolia. Sme radi, že aj napriek súčasnej situácii sa tento jubilejný ročník uskutoční a bude sa niesť v znamení našej slovenskej ľudovej a folklórnej tvorby," hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Záverom festivalu bude v nedeľu 15. augusta o 20:30 hod. vystúpenie "Pán Strom" Radošinského naivného divadla.

„Všetci návštevníci Trnavy sú v piatok o 10:00 hod. vítaní aj na prehliadke mesta s témou „Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi", ktorú organizuje Región Trnava v rámci letných prehliadok zadarmo. Stačí, ak prídete pred Mestskú vežu, kde si vás sprievodca vyzdvihne a prevedie tými najznámejšími pamiatkami," dodáva Alexander Prostinák.

Ako doplnok víkendového programu je možné absolvovať aj výstup na Mestskú vežu, ktorá je otvorená sedem dní v týždni od 10:00 do 18:00 hod.

Text: Trnava Tourism

Trnavska brana 2 foto Trnavska brana

Zdroj: Trnava Tourism

Zoznam účinkujúcich na Trnavskej bráne 2021

Folklórne súbory z Trnavy:
DFS Drienka
DFS Trnavček
UFS Trnafčan
Sirka Cuvée Ensemble

Folklórne súbory zo Slovenska:
FS Poľana zo Zvolena
FS Rovňan z Veľkého Rovného
Lúčnica z Bratislavy

Dielnička u Zlatej priadky
Aj tento rok bude Dielnička u Zlatej priadky v sobotu 14.8.21 v amfiku o 14.00 hod., neváhajte a kadečo malí aj veľkí vyskúšajte.

DSC 0771

Zdroj: trnavskabrana.sk

Remeselníci na Trnavskej bráne 2021
Aj remeselníci sú pozvaní a v amfiteátri NA MALOM TRHU v sobotu 14.8.21 od 10.00 hod. dójdzite pozret na kováča, malovaný hodváb, rezbára, plstenie, košíkára, atď.

0818 trnavska brana 2018 149

Zdroj: trnavskabrana.sk

Napíšte komentár