18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

REmeslá sú v kurze

06.07.2021 Autor: Vanda Kráľovičová, Foto: vlastný
Termín: 24.08.2021 a ďalšie Mesto:Malacky Zdroj:stránka organizátora
remesla

Zdroj: mckmalacky.sk

Cieľom podujatia je primeranou a zábavnou formou priblížiť deťom tradičné umelecké remeslá, ktoré v minulosti tvorili súčasť života našich predkov. Vybrané okruhy remesiel deťom predstavia zaškolení lektori. Cieľom projektu je posilnenie vzťahu súčasnej generácie detí k nášmu národnému kultúrnemu dedičstvu. Dôraz kladieme na rozvoj jemných motorických zručností. Počas tvorivých dielní pre rodiny s deťmi sa účastníci budú môcť stretnúť s týmto okruhom remesiel: výroba z textílií, hrnčiarstvo, drotárstvo, výroba zo šúpolia, podmaľba na skle. Ich výber zohľadňuje viaceré kritériá, vybrané remeslá spĺňajú požiadavky pre udržateľnosť a prácu s recyklovateľným materiálom.

Význam projektu vidíme predovšetkým v obsahovom prepojení minulosti so súčasnosťou. Vytvorením priestoru pre vlastnú zážitkovú tvorbu chceme deťom ukázať aj iné možnosti, ako tráviť zmysluplne svoj voľný čas. Dôraz kladieme na rozvoj jemných motorických zručností. Nakoľko máme s aktivitami tohto typu bohaté skúsenosti, projektom chceme ideovo nadviazať na predchádzajúce podujatia, ktoré sa stretli s pozitívnou odozvou.

Tvorivé dielne budú realizované na nádvorí pálffyovského kaštieľa. Tvorivej činnosti bude prechádzať krátky teoretický vstup o dôležitosti remesiel v minulosti, ich nezastupiteľnej role v životoch ľudí a hodnotovej kvalite týchto výrobkov. Prioritne zdôrazňovaná bude ich minimálna ekologická stopa, opakované využívanie a význam udržateľnosti pre životné prostredie.

Na podujatie je potrebné sa vopred nahlásiť na mck@mckmalacky.sk alebo na 034/772 21 10, kapacita je obmedzená.

Vstup voľný

Napíšte komentár