26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Originálne miesta s dobrotami v Prešove

Autor: Zuzka
Adresa:Prešov Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Máte chuť si zamaškrťiť?  Navštívte s deťmi jedinečné miesta v Prešove. Niektoré dobroty vás prekvapia svojou originalitou, pri iných si zaspomínate na babičku, pri ďalších vyskúšate niečo nové. Maškrtiť sa musí, veď žijeme len raz. Ktoré si vyberiete? :)

Poctivý hamburger jedine v Retro Burger&Dinner

Kde: Retro Burger&Dinner, Masarykova 29, Prešov

Hamburger je obľúbenou pochúťkou detí aj dospelých a ak je navyše pripravený z kvalitných surovín, môžete si ho dať úplne bez výčitiek. V Prešove sme si na takom ozaj poctivom burgri pochutnali v Retro Burger&Dinner. Je to štýlové miesto s nádychom retra amerického Bistra 50´ rokov.
Hamburgre boli z čerstvých surovín, šťavnaté a chuťovo vyladené. Mňam!
A toto miesto má ešte jeden bonus, ktorý ocenia hlavne deti. Bistro je vedľa vlakovej stanice a ponúka pre deti super divadlo v podobe skutočných vláčikov! Deti boli celý čas nalepené na okne a ani nedýchali. Ak máte doma aj vy takýchto  milovníkov vláčikov, tu sa im bude určite páčiť. Okrem burgrov sme ochutnali milkshake a zamaškrtili si na chutných koláčikoch.
Nechýba pestré raňajkové a obedové menu. Donáška je samozrejmosť!
Hamburger z Retrto Burger&Dinner je láska na prvé zahryznutie.
Viac info a menu >> 

3 2

Zdroj: Retro Burger & Dinner

Maškrtné donutky - Diddy’s donut

Kde: Diddy’s donut, Floriánová 6, Prešov

Ak hľadáte poctivé, domáce donuty, tak to musíte ochutnať tie, čo pečú v Diddy’s donut. na Floriánovej ulici v Prešove. Sú vždy čerstvé, neodolateľne chutné, oku lahodiace a na výber sú rôzne chute. 
V samotnom donut obchodíku sme našli parádny detský kútik, kde sa deťom veľmi páčilo. A zatiaľ čo sa naše deti zabavili v detskom kútiku, my sme si okrem fantastických donutov, vychutnali aj výbornú kavu.
Okrem klasických veľkých donutov nás očarili aj malé donutky. Mohli sme tak ochutnať viac rôznych chutí :). Diddys donut pečie samozrejme aj na objednávku a dokonca robia rozvoz do mesta Sabinov a okolia. 
Viac info >>

Dovolenka s detmi vzor 4

Zdroj: Diddy’s donut

Polievky Soupculture 

Kde: SoupCulture, Hlavná 91 a Masarykova 11, Prešov

Jedinečné polievky, podávané jedinečným spôsobom nájdete v Soupculture na Hlavnej ulici v Prešove.
Polievky ponúkajú v jedlom kornútku, ktorý pečú čerstvý priamo na mieste. Polievky sú nielen vynikajúce, ale navyše aj zdravé. V ponuke sme našli vegánske, vegetariánske, dokonca aj bezlepkové polievky. A to všetko bez obalu a bez odpadu.  Vypi polievku, zjedz pohárik :).

Viac info >>

soup Presov

Zdroj: Soupculture PO


Hranolky - Fries Garden

Kde: Fries Garden, Hlavná 11 - VSTUP z Jarkovej, Prešov

Dokonalé domáce hranolky, to je Fries Garden  v Prešove. Chuť a kvalita je bezkonkurenčná! Hranolky sú vyrábané z lokálnych surovín, z čerstvých zemiakov poctivou prípravou. K domácim hranolkám vám ponúknu samozrejme aj domáce kvalitné dipy alebo si môžete vybrať strúhaný čedar, papričky  jalapeňos, či smaženú slaninku... Porcia je podávaná v špeciálnom kornútku alebo v krabičke. Hranolky sú vhodné aj pre  vegetariánov aj vegánov.  Vstup do Fries Garden nájdete z Jarkovej ulice.
Viac info >>
207485042 237868207869809 7335835183780999760 n

Zdroj: Fries Garden

Sladké aj slané dobroty

Relax Park Košariská je ideálnym miestom pre rodiny s deťmi a ponúka veľkorysý priestor pre zábavu, oddych a spoločne strávený čas. My sme si vychutnali kávičku a deti si zamaškrtili na chutných  čerstvých koláčikoch a vyhrali sa v detskom kútiku. Pre menšie deti je k dispozícii indoor telocvična. Okrem sladkého pokušenia, reštaurácia ponúka aj skvelé minútky, nugetky, či hranolky a v blízkej budúcnosti plánujú piecť vlastnú pizzu. V letných mesiacoch Vás osvieža  chutné  limonády. 
Exteriér ponúka množstvo zábavy ako je detské bludisko,  detské ihrisko, workout ihrisko, domčekovo pre najmneších, či  minigolfové ihrisko.  Najväčším lákadlom je celoročne otvorené klzisko, kde môžete korčuľovat v lete aj v zime. 
Viac info >>

Top dovolenky 700x400 px 12

Zdroj: relaxparkkosariska.sk

Muffiny

Kde: Antona Prídavku 3, Prešov

Muffiny alebo jednoducho mafinky sú chutné malé koláčiky, ideálne na akúkoľvek príležitosť, oslavu alebo len tak ku káve či  čajíku:-) Pre nás sú tie najlepšie a najkrajšie v Mafinkárni na sídlisku 3 Pečivo je pečené po domácky a z kvalitných surovín. Ich vzhľad nás úplne ohúril. V ponuke sú akékoľvek a na akúkoľvek príležitosť..detské motívy, vianočné, svadobné..no akékoľvok. A chuť? Famózna!

mafiny

Zdroj: Mafinkáreň Prešov

Pizza

Klasika, ktorá nikdy neomrzí. V Prešove je dobrý výber pizzérii a ťažko vybrať tú naj. Za nás je to Hudys pizza!

italian pizza with chicken salami zucchini tomatoes herbs

Zdroj: ilustračná - freepik.com

Zmrzlina 

O najlepšej zmrzline v Prešove rozhodli samotní Prešovčania hlasováním.  Prvé miesto napokon obsadila zmrzlina Little Italy na Karpatskej ulici v Prešove.

ice cream 926426 1920

Zdroj: pixabay.com

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Tatiana 07.01.2023, 21:01

    V Prešove je konečne aj kulinárský výber jedla...naozaj si viete vybrať a pochutnať si..sladké, slané, mäsové či vegetariánske...už sa mi zbiehajú slinky :-)

  • Olina 05.01.2023, 19:37

    Soupculture je vyborné miesto pre 2 ľudí, ktorí sa chcu najesť v príjemnom prostredí. Nie je tam plnka vo večerných hodinách a neviem ako je to cez obed.

  • Olina 03.01.2023, 23:15

    Vyborne hranolky vo Fries Garden :)

  • Laura 18.12.2022, 22:13

    Soup coluture mne sa to tam páčilo - priestory, výber a obsluha bola príjemná.

  • Domika 04.12.2022, 23:01

    Mňa to tam bavilo, skvele to tam funguje.Polievky vychutene, rôzne a kazdy si vyberie, odporucam

  • Šimon 01.12.2022, 23:22

    Rozhodne odporúčam polievky v soup culture.
    za mňa je asi topka syrová, čiže kto ešte nemal, šup šup vyskúšať.

  • LenkaC 27.11.2022, 12:50

    Velmi chutne jedlo, muffiny su krasne a chutne vsetko vzdy cerstve a priatelsky personal.

  • Janka 26.11.2022, 18:09

    Vyborna polievka v soupcoulture v Prešove. Vždy výmyšľajú nové príchute, baví ma to tam. Škoda, že tam chodí málo ľudí lebo ma to potencial a je tam aj milá, usmievava pani predavačka.

  • Kristyna 22.11.2022, 18:15

    Soupcolture je unikatna vec. Každy den nove chute. Da sa z coho vybrat, za priplatok aj bezlepkovy poharik.

  • Eva 06.01.2022, 12:34

    Muffiny chutia este lepsie ako vyzeraju

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár