28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Svetový deň životného prostredia v Národnej ZOO v Bojniciach

03.06.2021 Autor: Simona, Foto: zoobojnice.sk
Termín: 05.06.2021 Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora
194895101 10165117207950697 3371346481741647941 n

Zdroj: sdetmi.com

V prvú júnovú sobotu si pripomenieme Svetový deň životného prostredia

Tento deň je spomienkou na prvú konferenciu OSN o životnom prostredí, ktorá mala svoju premiéru v roku 1972, konkrétne od 5. do 16. júna. Konala sa vo švédskom meste Stockholm a jej heslom bolo: „Je len jedna Zem.“ Práve piaty jún sa stal dňom, na ktorý každoročne pripadajú oslavy Svetového dňa životného prostredia. Spolupráca Slovenskej republiky na medzinárodnej úrovni je nevyhnutná, pretože jej hlavným cieľom je zachovanie existencie ľudstva na celej zemeguli.

Podporujeme ochranu biodiverzity

 V rámci Svetového dňa životného prostredia, ktorý si pripomíname každoročne už takmer polstoročie sa po celom svete organizujú rôzne projekty, ktoré podporujú edukáciu v rámci biodiverzity, ekosystémov a ochrany prírody. Prioritou je ale chrániť ozónovú vrstvu Zeme, zabrániť znečisťovaniu vôd a ovzdušia, či posilnenie jadrovej bezpečnosti.

Podieľame sa na environmentálnych aktivitách

 Oslava tohto, veľmi dôležitého dňa zahŕňa aktivity po celej Zemi, akými sú napríklad školské súťaže, sadenie stromčekov a iných porastov, alebo dobrovoľné brigády na čistenie trávnatých a lesných plôch. Slovenská republika je už niekoľko rokov jedným z účastníkov environmentálnych aktivít medzinárodného charakteru.

Vstup zdarma

 V súvislosti so Svetovým dňom životného prostredia organizuje Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sériu aktivít, ktorými sa usiluje upriamiť pozornosť na dôležitosť ochrany životného prostredia. Jednou z takýchto aktivít je aj bezplatná návšteva Národnej zoologickej záhrady Bojnice. V sobotu, 5. júna budú teda brány bojnickej zoo otvorené a každý návštevník, ktorý si k nám nájde cestu, bude mať vstup voľný.

Každý si príde na svoje

 Využite túto príležitosť a navštívte Národnú zoologickú záhradu Bojnice, ktorá ponúka jedinečnú kolekciu zvierat z celého sveta. Môžete si pozrieť viac ako 360 druhov živočíchov v celkovom počte cez 2700 exemplárov. Aj napriek tomu, že sa v súčasnosti nedá navštíviť novovytvorená africká fauna a slonice Maja s Gulou ešte nie sú návštevníkom k dispozícií, z Bojníc naprázdno určite neodídete. Odnesiete si so sebou množstvo krásnych zážitkov a spomienok na deň strávený v našej divočine.

Napíšte komentár