23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Letný swap

28.05.2021 Autor: Zuzka
Termín: 05.06.2021 Mesto:Kežmarok Zdroj:stránka organizátora
swap

Zdroj: MSKS Kežmarok

Kedy: 5.jún 2021 od 12:00 – 17:00 hod.
Kde: Mestské kultúrne stredisko Kežmarok


Máme dnes milión možností, čo si na seba kúpiť. Jednej sa páči to, druhej hento, ale všetky máme niečo spoločné. Páči sa nám krásne oblečenie. Tak teda to, čo sa nám nepáči alebo ho už nechceme a nie je zničené a obnosené, vymeňme. Naša Zem trpí pre naše rozmary v móde. Počnúc výrobou oblečenia až po jeho koniec, keďže oblečenie je ťažko recyklovateľné. Je skvelé, že niekoľko známych veľkých obchodných reťazcov už začalo s iniciatívou výroby oblečenia z recyklovateľných či recyklovaných materiálov, ale ako som písala v úvode, začnime každý sám od seba.

Hlavnou myšlienkou celoročného projektu SWAP je vízia ekologickej spotreby módy. SWAP - v preklade výmena, znamená, že nebudeme oblečenie len bezhlavo nakupovať, ale si ho sezónne vymeníme. Možno tam nájdeme kúsky, ktoré nám v šatníku chýbali. Stretneme sa. Strávime spolu príjemné chvíle vo fashion atmosfére a zároveň urobíme niečo, pre náš zdravý život.

Tak teda – NEKUPUJ! VYMEŇ!

Pravidlá projektu
1. vyber maximálne 8 kusov zachovalého oblečenia, ktoré už nenosíš alebo nechceš
2. vyper, vyžehli a zabaľ do papierovej, prípadne látkovej tašky
3. pri príchode odovzdaj veci a zaplať vstupné
4. vyberaj a skúšaj z nových kúskov, občerstvi sa
5. vybrané veci si berieš domov, vešiaky odovzdaj pri odchode

Veci, ktoré ostanú sa buď presunú do ďalšej výmeny, alebo sa podarujú odbornej škole na prax pre krajčírky, módne návrhárky na ďalšie spracovanie, poprípade poputujú na ekologickú recykláciu.

 

Napíšte komentár