19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Noc múzeí a galérií s Kysuckým múzeom

13.05.2021 Autor: MS
Termín: 15.05.2021 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

Noc muzei a galerii Kysucke muzeum

Kysucké  múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na podujatie Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční dňa 15. mája 2021.

Pre návštevníkov sme pripravili online program, ktorý môžete sledovať na FB stránkach jednotlivých expozícií, ale pripravené sú aj individuálne večerné prehliadky v Múzeu kysuckej dediny, ako aj jazdy Historickou lesnou úvraťovou železnicou. 

Program bude bohatý. Už o 15. hodine si môžete na FB stránke Kysuckého múzeu zahrať zaujímavý vedomostný kvíz. Nebude chýbať ani pexeso, či skladačka. O 16. hodine sa na stránke Kaštieľa Radoľa dozviete z prezentácie našej odbornej pracovníčky niečo o histórii kaštieľa, ako aj o jeho majiteľoch, či rôznych zaujímavostiach, ktoré sa s kaštieľom spájajú. O 17. hodine sa virtuálne prenesieme do Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke, kde, prostredníctvom videa, nazrieme do vybraných objektov v skanzene. Video bude doplnené aj o komentár. No a na záver o 18. hodine vám priblížime obnovenú expozíciu Kysucká odysea vo Vlastivednom múzeu v Krásne nad Kysucou.

Ak sa rozhodnete nás navštíviť, tak máme pre vás otvorené brány Múzea kysuckej dediny, kde sa do 21. hodiny budú konať individuálne prehliadky a predĺžili sme aj časy jázd na Historickej lesnej úvraťovej železnici. Vláčik pôjde zo Stanice Skanzen v časoch o 17., 18., 19., a 20. hodine.  

Tešíme sa na Vás, či už osobne, alebo aj prostredníctvom nášho online programu.

Napíšte komentár