20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

5 tipov, ako obliecť dieťa štýlovo

Autor: Danka, Foto: pixabay.com, PR správa
dad 909510 641

Zdroj: pixabay.com


Šaty robia človeka – to tvrdí aj klasická rozprávka, ktorú všetci dobre poznáme. Ak si lámete hlavu nad tým, ako zostaviť detský šatník, aby pri každej príležitosti pôsobili vaše deti upravene, no zároveň ste nezruinovali rodinný rozpočet, tento článok je pre vás. Spísali sme niekoľko užitočných rád, vďaka ktorým budú vaše deti vždy vyzerať ako z módneho žurnálu a nebude vás to stáť majetok a zdravý rozum.

Kvalitné oblečenie je omnoho výhodnejšie

Deti zvyknú dať veciam poriadne zabrať a časté pranie sa tiež podpíše na tom, ako po čase odevy vyzerajú. Ak chcete mať istotu, že po pár razoch v práčke a sušičke sa z oblečenia nestanú neforemné handry neurčitej farby úplne nevhodné na nosenie na verejnosti, siahnite po overených značkách.Chlapčenské tričká Tommy Hilfiger sú pre vašich loptošov ako stvorené. Stačí ich doplniť napríklad peknými teplákmi alebo džínsami a malý fešák je okamžite pripravený vyraziť von.

Bojíte sa toho, že ak túžite mať doma malého fashionistu, musíte sa poriadne buchnúť po vrecku? Nemusí to tak byť! V konečnom dôsledku sa vyššia počiatočná investícia do kvality oplatí, pretože nie ste nútení tak často nakupovať nové kusy. Niektoré druhy oblečenia môžete vyskúšať aj o číslo väčšie – okrem toho, že to vyzerá super cool, vaše deti ho vynosia dlhšie. A to je pri deťoch, ktoré rastú ako z vody, super tip, čo myslíte?

boy 2420289 640

Zdroj: pixabay.com

Pohodlie na prvom mieste

Aby deti mohli byť deťmi a bezstarostne sa hrať, potrebujú v prvom rade pohodlné oblečenie. Veľmi dôležitým bodom na vašom nákupnom zozname by však malo byť aj to, čo pod oblečením nevidieť –detská bielizeň. Bavlnené ponožky, tielka, nohavičky alebo slipy či boxerky na každodenné nosenie, ktorá je príjemná na pokožku, dobre sedí a nikde netlačí, je základom toho, aby sa vaši drobci cítili vo svojej koži. Dajte si preto naozaj záležať na jej výbere. Pri zostavovaní šatníka myslite na to, že neobliekate malého dospelého. Deti sú neustále v pohybe, dbajte na to, aby ich oblečenie nijako neobmedzovalo, vyhovovalo im na sto percent a mohli bez problémov behať, loziť či skákať.

Neuprednostňujte štýl pred komfortom za každú cenu a majte na mysli príležitosť, na ktorú dieťa obliekate. Zohľadniť treba aj počasie, sezónu a to, či sa dieťa dokáže samo bez problémov vyzliecť, ak potrebuje ísť na toaletu.

Zamerajte sa na módne stálice

Trendy sa menia, no niektoré kúsky z módy nevychádzajú, takže vystavať šatník dieťaťa na nadčasových a ľahko kombinovateľných položkách sa rovná dobrý nápad. Je to šikovná cesta, ako mať istotu, že máte vždy po ruke štýlové oblečenie. Samozrejme ho môžete podľa nálady okoreniť aktuálnymi horúcimi novinkami. Dievčenské a chlapčenské džínsy, tričká, košele a mikiny v minimalistickom duchu sa vám budú jednoducho vrstviť a vytvoríte s nimi nespočetné množstvo originálnych kombinácií na rôzne príležitosti, keď ich vhodne doplníte. 

girl 518517 640

Zdroj: pixabay.com


 

Kúzlo je v doplnkoch a farbách

Doplnky vždy dokážu dodať vášmu vzhľadu šmrnc, a pri deťoch to platí rovnako. Roztomilé slnečné okuliare, pekná šiltovka, zaujímavá čiapka, štýlový klobúčik alebo šmrncovný batoh majú silu aj z relatívne obyčajného, nenápadného outfitu vytiahnuť niečo viac. Nechajte deti, aby si zvolili doplnok sami, nech môžu rozvíjať a prejavovať svoj vkus už od malička. Vašou úlohou je dozrieť na to, aby to s výberom neprehnali a zobrali si so sebou primeraný počet. Všetkého veľa škodí. Už dávno neplatí, že chlapci by mali nosiť len modrú a dievčatá ružovú, farby predsa nemusíte obmedzovať podľa pohlavia.

Hrajte sa, kombinujte a experimentujte, nebojte sa ani svetlých a žiarivých farieb. Nebojte sa zvýrazniť drobcov outfit kontrastnými doplnkami, napríklad topánkami neprehliadnuteľnej farby. Práve takéto detaily bývajú kľúčové.

woman 2564660 640

Zdroj: pixabay.com

Ladí celá rodina

V dnešnej dobe je veľmi moderné, keď sa zjednotí oblečenie dieťaťa a rodičov. Navyše, deťom sa veľmi páči, keď môžu mať rovnaké alebo podobné outfity ako mama či ocko, takže pri nákupoch môžete vyberať svoje aj pánske oblečenie tak, že každému bude jasné, že spolu tvoríte jeden úžasný, štýlový celok.

books 2585511 642

Zdroj: pixabay.com

Inšpirácií na internete nájdete neúrekom, držte sa len pravidla, aby ste sa všetci v oblečení cítili sebavedome a hodilo sa k vášmu životnému štýlu.

 

Napíšte komentár