26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Marcové objavy matky roka

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás.

Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Marec a my stále sedíme doma. Všetci sme už z toho mierne vystresovaní. Kváskovanie ma už nebaví, tak som skúsila vyšší level - domáce sushi. Kúpila som tie zelené riasy a idem na to. Muž otvorí chladničku, pozerá na to zelené čudo, že čo to je? Vravím: " No, čo asi? Deti sušia listy do herbára." A muž: " Tak čo to potom robí v  chladničke?!" :)
Cez víkend si konečne spolu pustíme film, no deti sú hlučné, behajú po byte, nedokážeme sa sústrediť. Zápletka vo filme vrcholí...deti sú ešte hlučnejšie a v tom hlavná postava vo filme položí otázku "Máte internet a poznáte Facebook...?" V tom momente vpáli do izby dcéra a hlasno sa dožaduje pomôcť s geometriou. Muž pohrúžený do deja, začne na ňu kričať, že čo sa jeho pýta také sprostosti, že on netuší, čo má robiť s Facebookom, že on Facebook nemá, nech sa ide spýtať maminy!!!! :)
Nuž, všetci už potrebujeme dovolenku alebo aspoň sa trošku normálne socializovať. Idem to skúsiť aspoň online nákupom :).


Hlávky v bezpečí

23

Ten môj tvrdohlavec tvrdohlavý nechcel ani počuť o prilbe. Tak som to skúsila ináč. „A keď si ju vyberieš sám?“, prikývol a bolo vybavené. A teda prekvapil aj mňa týmto dizajnovým kúskom, ktorý si so mnou vybral na internete. Až neskôr som si prečítala, že okrem toho, že je naozaj roztomilá je aj o 30% ľahšia oproti klasickým prilbám a dokonca lepšie tlmí nárazy. Za to som naozaj pri mojom čertovi vďačná, keďže už neraz škaredo spadol. Keď nám prišla kuriérom, malý už nedočkavo čakal, kedy si ju bude môcť nasadiť. No uznajte, nie je skvelá? :)

Kúpite na www.origos.sk

 

Online precvičovanie pre školákov

24Včielka je online aj mobilná výučbová aplikácia, ktorá funguje ako pomocník pri upevňovaní základných stavebných kameňov prvostupňového vzdelania. Vo Včielke je možné interaktívne precvičovať čítanie a cudzie jazyky (AJ, NJ, ŠJ), a to doma aj v triede. Aplikácia je určená všetkým deťom, ktoré chcú hravo rozvíjať svoje školské zručnosti (najmä deťom so ŠPU – napr. s dyslexiou, pre ktoré bola odborníkmi zostavená).
Bzzt! Vyskúšanie aplikácie je nezáväzné a bezplatné na 7 dní – vyskúšajte preto Včielku a dovoľte tak deťom popoletieť zase o kúsok vyššie! Bežná bezplatná skúšobná licencia na Včielku je pre rodičov 7 dní, ale keď použijete náš promo kód VCIELKASDETMI dostanete ďalších 7 dní zadarmo, teda spolu 14 dní apky bezplatne :)

Kúpite na www.vcielka.online

 

Dobrodružstvo môže začať

25Keď už trčíme hlavne doma, povedala som si, že každý mesiac kúpim nejakú novú knihu pre seba alebo decká. Najstaršiemu desaťročnému som vybrala knihu Warren Trinásty, keďže má až 224 strán! To by mohlo stačiť na karanténu. Fantasy má rád, ešte je aj dobrodružná a sú tam pekné ilustrácie. Mladý však hltal stranu za stranou, občas sa zamýšľal, dokonca niečo nahlas hovoril. Vraj sú tam hlavolamy, tajničky a hádanky. Keď som sa ho ráno pýtala, či sa mu páči, tak mi namiesto poďakovania vynadal, že prečo som mu kúpila tretí diel, keď sú pred ním ďalšie dva, ktoré mám okamžite objednať. Matka roka...:)

Kúpite na www.albatrosmedia.sk

 

Malá riťka v bavlnke

 31

Snažím sa byť "eko" a keďže jednorazové plienky predstavujú zbytočný odpad, skúšam iné - látkové alternatívy. Teraz, keď sme stále doma, je to to najlepšie, čo môžem malému dopriať. Manžel trochu hundral, že zas vymýšľam, či to budem stále prať?! Akonáhle som mu povedala, že látkové plienky sú ekologickejšie a navyše zabraňujú prehrievaniu semenníkov u chlapcov, hneď bol za :) Čo by neurobil pre "malého" :)

Plienky zn. babylove sú dvojdielne. Obsahujú látkovú plienku a nasiakavú vložku zo 100% bavlny. Veľkosť sa dá štandardne upraviť cez cvočky a tak M-ko môže nosiť dieťa od narodenia až do cca 15 kg váhy. Navyše majú veselé farby aj so zvieratkami a to sa malému páči.

Kúpite na www.mojadm.sk

 

Môj kamoš v kuchyni

26Tento týždeň sme absolvovali karanténu a tak sme s deťmi zahájili veľkonočné pečenie o čosi skôr. Pri troch živloch mám čo robiť, aby som im stíhala dávať cesto na vykrajovanie... Vďaka Bohu za môjho najnovšieho supervýkonného kuchynského miláčika - robot Orava Chef 1! Mieša, hnetie, miesi, mixuje, strúha, melie, šľahá a všetko je hotové za pár minút. Kým dve deti vykrajovali perníčky, tretie sa zabavilo vyrábaním strojčekového pečiva na kovovom mlynčeku. Myslím, že Veľkú noc zvládnem tento rok ľavou zadnou. :)

Kúpite na orava.eu

 

Doping pre mozog

27Pamätáte sa, ako nám kedysi mamina dávala na lyžičke rybí olej? Nikdy som si nemyslela, že si to niekedy dobrovoľne zopakujem a budem ho ochotne jesť. Ale starneme, čo si budeme nahovárať, a tak organizmus potrebuje aj pomoc zvonka, aby bolo zdravé srdiečko, mozog a vlastne každá bunka v tele. A tak som sa na to teda dala. Omega-3 rybí olej Forte od Walmarku ľahko prehltnem ako kapsulu bez nechutnej rybacej pachute a doplním tak dôležité nenasýtené mastné kyseliny EPA a DHA. Pritom viem, že je to ten najkvalitnejší čistený rybí olej - z rýb žijúcich v ekologicky čistých oblastiach.

Viac info na wavita.sk

 

Vôňa čistoty je naj

30Zbožňujem, keď máme doma čisto a voňavo. Pri tých mojich "troch prasiatkach" je to síce s tými vôňami občas všelijaké... Ale teda, poviem vám, dá sa to, lebo mám tajnú zbraň. :) Voňavú dezinfekciu! Áno, existuje! Aromaesenciálny čistiaci sprej Puressentiel. Nádherne vonia (obsahuje až 41 esenciálnych olejov v 100 % prírodnej kvalite) a ničí vírusy, baktérie, plesne aj mikróby vo vzduchu aj na akýchkoľvek povrchoch v domácnosti. 

Viac info na Facebooku Puressentiel

 

Bojujem s vráskami 

27Zbožňujem, keď deti zaspia a ja mám pre seba pol hodinku v kúpeľni. Hýčkam sa, oddychujem a capkám na seba kadejké "dobrôtky". Najnovšie u mňa na poličke pribudlo NUXE Super Serum 10 s mikroperličkami plnými olejčekov, kyseliny hyalurónovej a vitamínu B 3. Milujem ten pocit jemnučkej a rozžiarenej pleti. Hneď sa cítim o 10 rokov mladšie. 

Viac info na Facebooku Nuxe

 

Aj manžel bojuje - s vráskami :)

31Manžel  pánsku kozmetiku na vrásky vždy s posmeškom na tvári odmietal. Ale vôbec mu nerobilo problémy používať tú moju! Čo na tom, že po sprche si občas namiesto krému naniesol na tvár masku alebo peeling s ospravedlnením, že keď to tak krásne voňalo...
Stretli sme po rokoch starých známych a ktosi utrúsil poznámku o tom, ako veeeľmi dobre muž vyzerá a to bol moment, kedy prikývol na kúpu kvalitnej pánskej kozmetiky :). Na začiatok sme skúsili hydratačný pleťový anti-age hyalurón pre mužov, ktorý redukuje hlboké vrásky, spevňuje a poskytuje hydratáciu celých 24 hodín. Odvtedy je tento krém jeho obľúbeným a už poškuľuje po dalších prípravkoch pre mužov od Nivei.

Viac info na nivea.sk

 

Keď mala mama "zase" pravdu

32Prisťahovala sa k nám moja mama. Zatiaľ si zvykám na jej poznámky typu:  "Si znova pribrala?" Ako znova?! Odchádzam z domu a mama: "A to sa ani neučešeš?" Alebo: "A prečo sa nenalíčiš, keď ideš von z domu? " Mami, ja som nalíčena!  A aj učesaná!  No máva aj trefné rady ako naposledy, keď som sa sťažovala, že moja kozmetika mi nerobí dobre a neviem nájsť tu pravú. "A prečo nestavíš na klasiku? Ja Niveu používam už 40 rokov a som spokojná." Hm, niečo na tom bude a za skúšku nič nedám. Ako prvú som vyskúšala Micelárnu vodu na odličovanie a je perfektná! Dokonale odstraňuje make-up, čistí do hĺbky nevysušuje, ale naopak hydratuje. Zloženie neobsahuje parfum a vôbec ma nedráždi. Mama mala pravdu! :)

Viac info na nivea.sk

 

 

Zábavka aj pre deti

Vychytavky VZOR 3

Dcéra chcela prekvapiť a upiecť koláč úplne sama. Vravím, super, toto je koláč, ktorý zvládneš ľavou zadnou. Omyl! Ako najväčší problém sa ukázalo oddeliť žĺtok od bielka. Čistá katastrofa. Rozpráva to  niekoľkými jazykmi, dokáže jednou rukou ovládať mobil a súčasne druhou ťukať do počítača, ale oddeliť žĺtko od bielka je pre ňu kvantová fyzika. Suseda mi poradila oddeľovač žĺtkov, že neuverím, ale naozaj niečo také existuje. A skutočne existuje :). Odvtedy už dcéra robí tu najjemnejšiu piškótu na svete. Neviete niekto o nejakej vychytávke na šúpanie zemiakov :). 

Dostupné v domácich potrebách alebo na internete.


Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár