25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Online prechádzka - navštívte Trnavu virtuálne!

Autor: Claudinka
Trnava foto Matus Koprda 1 zmen.

Zdroj: Matúš Koprda

Navštívte Trnavu virtuálne, online prehliadka Vás inšpiruje na výlet po pandémii. Trnava nezabúda na cestovaniachtivých turistov ani počas pandémie. Pri príležitosti Medzinárodného dňa turistických sprievodcov, ktorý sa uskutoční 21. februára, si Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism pripravila online prehliadku mesta.

Týždeň, v ktorom turistickí sprievodcovia oslavujú svoj deň, bol pre mestá na celom Slovensku dôvodom na špeciálne akcie. Bezplatné prehliadky mesta tento rok vystriedala pandémia. Návštevy historických pamiatok nie sú možné. Cestovanie sa skomplikovalo. Trnava aj napriek tomu svoje atraktivity predstaví aj v tomto roku. Tentokrát formou online prehliadky. Návštevníkov mestom prevedie sprievodca Slavomír Dzvonik.

Trnava foto Matus Koprda 3 zmen.

Zdroj: Matúš Koprda

„Tento projekt môže inšpirovať obyvateľov Slovenska, ktorí vďaka nemu prídu navštíviť Trnavu po uvoľnení protipandemických opatrení. Ide o krátku prechádzku, ktorá začína na železničnej stanici a končí v centre mesta. Vďaka videu sa u nás turisti v budúcnosti nestratia a počas cesty zo stanice im neunikne žiadna zaujímavá zastávka,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Záujemcovia o virtuálnu prehliadku nájdu video na sociálnych sieťach Región Trnava od 25. februára. Diváci si tak budú môcť vychutnať atmosféru zasneženej Trnavy, čo je v posledných rokoch veľkou raritou. Skúsený sprievodca však vo videu neodhalí všetko. Možnosť objavovať a dozvedieť sa nové zaujímavosti tak v Trnave ostáva a čaká na návrat turistov.

IMG 1553a

Zdroj: Trnava Tourism

Napíšte komentár