19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Popradské Pleso

Autor: Zuzka
Adresa:Popradské Pleso Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Popradske Pleso je pleso v Mengusovskej doline v nadmorskej výške 1 500 m.n.m. 

Túra na Popradské Pleso je nenáročná, pohodová, s miernym stúpaním. Zvládnu ju aj menej zdatní turisti a deti.  Ak sa chcete vyhnúť masám turistov doporučujeme túru na pleso mimo sezony, vikendov alebo si iba ráno trošku privstať a vychutnať si cestu v pokoji. 

Vedľa plesa sa nachádza Horský hotel Popradské pleso, ktorý je otvorený celoročne a Majláthova chata. Obe chaty ponúkajú možnosť občerstvenia  a komfortné ubytovanie. 

Trasa

Na Popradské Pleso zo Štrbského Plesa
Na Štrbskom Plese začnete po asfaltke okolo miestnych stánkov, prejdete popod oblúkový most a hneď za ním je odbočka do prava, kde Vás už nasmeruje smerovník. Vyberiete sa po červenej značke. Cesta je nenáročná s miernym stúpaním.  Cestou sa Vám naskytnú  krásne výhľady. 
Túra trvá cca. 1,5 hodiny. Cestu lemujú informačné tabule, z ktorých sa dozviete niečo o miestnej flóre. 

S kočíkom alebo na bicykli -  na Popradské Pleso je možné dosťať sa aj po asfaltke s kočíkom, na bicykli alebo v zime na bežkách.  Prechádzka sa začína pri zastávke zubačky (TEŽ), smerujúcej na Štrbské pleso. Trasa vedie po modrej značke.  Cesta trvá cca 1:15 min.
Približne v polovici trasy je prístrešok, kde sa dá posedieť, oddýchnuť, prípadne schovať pred dažďom. Pred cieľom sú lavičky na sedenie.  Prechádzka okolo samotného plesa sa už nedá absolvovať s kočíkom iba s nosičom. Je treba počítať, že kočík budeme cestou tlačit do kopca, tiež s kombinácou slnko + asfalt a prehodnotiť svoje možnosti, prip. možnosti menších detí, ktoré sa nebudú viezť v kočíku :).

Na Štrbské Pleso 
Najjednoduchšie je to autom. (v zime iba so zimnými pneumatikami.)
Vlakom sa sem dostanete priamo z Popradu.
Z Tatranskej Lomnice s prestupom v Starom Smokovci alebo zubačkou z Tatranskej Štrby.

Okolie:

Asi 30 min. peši od plesa je situovaný známy Symbolický cintorín, ktorý je pietnym miestom na pamiatku tých, ktorí nechali svoje životy vo Vysokých Tatrách.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • boris 03.07.2023, 12:23

    príjemná túra, zatiaľ vyskúšaná len tá od Štrbského plesa. Inak by som len opravil v článku- zubačka na zastávku Popradské pleso nejazdí- takže od zastávky Tež.

  • Monika 28.12.2022, 18:07

    Krásne prostredie na výlet bicyklo s rodinou. Odporúčam

  • Rene 21.12.2022, 22:22

    Idealne miesto na oddych

  • Helen 12.12.2022, 20:20

    Vedela by som sa na to pozerať roky. Mám rada slovenskú prírodu, hory, rieky, všetko :)

  • Katka 07.12.2022, 13:05

    Popradské pleso - tehotná, s kočíkom, s malými deťmi, s väčšími deťmi, so študentami v rámci exkurzie, s kamarátkami, so seniormi, s mladými ľuďmi s Downovým syndrómom .... bola som tu asi už 50 x a stále má svoje čaro vo všetkých ročných obdobiach, zažili sme tu aj letnú búrku, nedeľné obedy, tradičné rodinné zimné bobovačky .... Nenáročná prechádzka s atmosférou.

  • Katarína 07.01.2022, 11:56

    Absolvovali sme v čase, keď sa pri Popradskom plese organizoval Deň detí. Jeden z najkrajších zážitkov pre deti, na ktorý doteraz rady spomínajú. Zo súťaže v lezení na horolezeckú stenu si odniesli aj odmeny a pozorovali rybky v plese. Prešli sme nahor po modrej značke, k Štrbskému Plesu naspäť po červenej. Dalo sa to bez problémov zvládnuť, ale deti musia byť disciplinované, miestami sú po krajoch priepasti.

  • Hanka 27.12.2021, 15:00

    Skvelé miesto na oddych

  • Katarina 24.12.2021, 17:43

    Konečne som navštívila Popradké pleso, je ti krásne. Na chate sme sa občerstvili.
    Vhodné aj pre deti.

  • Michal 19.12.2021, 14:37

    Ukľudňujúce miesto na výlet. Mám pochodené pleso za minimalne mojich 25 rokov turistiky hore-dole

  • Peter 13.12.2021, 15:13

    Zo Strbskeho Plesa, cca 1 hodina jemne narocnej tury, vhodna aj pre rodinky

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár