19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozhľadňa Kamenná Hora

Autor: Zuzka
Adresa:Bardejov Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Kamenná Hora pri Bardejove je obľúbeným miestom  atrakciou pre deti aj dospelých. V roku 2017 tu  pribudla nová atrakcia v podobe obnovenej rozhľadne.

Rozhľadňa sa nachádza vedľa turistického chodníka spájajucého mesto Bardejov a Bardejovske kúpele.
Výška rozhľadne je 9,6 m a ponúka krásny výhľad na široké okolie Bardejova. Na prvom poschodí rozhľadne je náučná tabuľa, ktorá zabaví nielen deti :). Súčasťou rozhľadne je aj prístrešok so stolmi a lavicami pre približne 15 – 20 ľudí. Vedľa rozhľadne je otvorené ohnisko so sedením.

Trasa k rozhľadni:

Rozhľadňa sa nachádza medzi mestom Bardejov a Bardejovskými Kúpeľmi. Z oboch miest sa k nej dostanete po červenej turistickej značke. Trasa je nenáročná vhodná pre všetky vekové skupiny.

  • Z Bardejovských kúpeľov: Po červenej značke smerom na Bardejom . Trasa prechádza poza kostol v centre kúpeľov. Cesta trvá cca 15 minút. 
  • Z Bardejova: Po červenej značke smerom na Bardejovské kúpele, na ktorú sa môžete napojiť z ulice Tehelná alebo na Dlhom rade pod Radničným námestím, pri autobusovej a vlakovej stanici, pri Kauflande, pri „Preškoč múre“. Cesta trvá cca 30 - 45 min.

 

Mapa: N 49° 19′ 22″ E 21° 16′ 14″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár