24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Ľadový Dóm opäť v prevádzke!

19.11.2020 Autor: Zuzka
Termín: 30.04.2021 a ďalšie Mesto:Hrebienok Zdroj:stránka organizátora

ladovy dom novy

Od 22. apríla do 30.04.2021 bude Ľadový Dóm opäť v prevádzke! 

Nakoľko bol ľadový dóm mimo prevádzky, je v perfektnom stave a  zakonzervovaný.
Hlavnou témou krásneho a veľkolepého ľadového chrámu je tento rok Chrám Kristovho vzkriesenia. Pri výstavbe boli použité nové materiály, ktorým vdýchla život dizajnérska ruka  Mgr. Art. Michaely Bujňákovej, PhD. Okrem mnohých iných architektonických skvostov a prepracovaných detailov je katedrála známa aj svojimi nádhernými sklenenými ikonami, mozaikami a v neposlednom rade ikonickými vežičkami - ľadový dóm taktiež zdobia prepracované detaily.

Zavítajte na krásny zimný Hrebienok a zažite čaro majestátneho TATRANSKÉHO ĽADOVÉHO DÓMU. . Na majstrovskom diele sa podieľalo kompletne 18 sochárov z Česka a Slovenska. Hlavným staviteľom bol Adam Bakoš. Na stavbu sa použilo neuveriteľných 1880 blokov ľadu, ktoré dokopy vážia viac ako 225 ton. Ľadový dóm je umiestnený v kupole o priemere 25 m a najvyšší bod stavby dosahuje výšku až 12 m. 

Táto majestátna ľadová stavba, ktorá nemá na Slovensku obdobu, rozhodne stojí za návštevu. Príďte si preto vychutnať tento slovenský unikát a preneste sa na chvíľu do tatranskej ľadovej rozprávky. 

Napíšte komentár