24. 04. 2024 Juraj 15°C Zamračené

Darčeky pre starých rodičov, ktoré poľahky s deťmi vyrobíte doma

Autor: Simona

starki

Či už na Vianoce, meniny alebo narodeniny, alebo len chcete spraviť radosť starým rodičom, po domácky vyrobené darčeky potešia určite! Vnúčatá sa pri výrobe darčekov zabavia a starí rodičia s istotou ocenia vašu kreativitu a snahu.

Ponúkame vám niekoľko návodov, ako prekvapiť starých rodičov milým, vlastnoručne vyrobeným darčekom. Fotky vnúčat, ich otlačky, či obrysy malých ručičiek zapracovaných do pekného obrázka sú základom pekného darčeka pre babku, či dedka.

Internet ponúka celú škálu tipov od úplne jednoduchých dielok, až po tie skutočne prepracované, kde sa už musia angažovať rodičia, tu je zopár tipov z našej redakcie.


Záložky vyrobené z obrysov dlaní vnúčat

Ako to už býva, starí rodičia si radi oddýchnu pri dobrej knihe. Čo keby ich pri čítaní vždy sprevádzala malá ručička ich vnúčať? Skutočne jednoduchý darček, ktorý ale bude robiť radosť denno-denne. Na výrobu môžete použiť napríklad aj obyčajný tvrdý papier, ktorý deti ozdobia, či vymaľujú.

ahundredaffections5

Zdroj: ahundredaffections.com


Obraz z odtlačkov dlaní celej rodiny

Do tohto diela sa môžu zapojiť len deti, ale i dospeláci. Kúpte si obyčajné biele plátno za pár eur, natrite si dlane farebnými farbami a tvorenie môže začať. Ak chcete dielo vylepšiť, môžete do stredu nalepiť vaše fotky, či jednoduchý nápis.

tenthousandhourmama2

Zdroj: tenthousandhourmama.com


Kytica z fotiek všetkých vnúčat


Pre starých rodičov, ktorí majú šťastie na veľa vnúčat, odporúčame vytvoriť kyticu z kvetov a fotiek všetkých ich vnúčat. Naozaj milý darček, ktorý im pripomenie, koľko malých ľudských bytostí ich ľúbi a myslí na nich!

ahundredaffections2

Zdroj: ahundredaffections.com


Rámčeky na fotky, či detské kresby

Jeden z najľahších darčekov, ktoré viete pripraviť. Detské fotky, či ich najkrajšie kresby a obrázky "zarámujte" s deťmi do jednoduchých rámčekov z paličiek od nanukov, ozdobte ich, namaľujte, podpíšte, či nalepte malé srdiečko. Babka s dedkom sa určite potešia!

iheartcraftythings

Zdroj: iheartcraftythings.com

 


Váza, či kvetináč s fotkou vnúčat

Ozdobte obyčajný kvetináč, či vázu fotkou detí. Originálny darček bude robiť radosť celý rok, prípadne otlačte dlane detí na kvetináč, opäť možností je naozaj veľa.

ahundredaffections
ahundredaffections3

Zdroj: ahundredaffections.com


10 dôvodov, čo na starých rodičov vnúčatá oceňujú

Vyjadrite lásku a pocity pomocou peknej pohľadnice. Obkreslite dlane detí na farebný papier a nalepte na papier. Na každý prst napíšte čo máte na starých rodičov najradšej! 10 prstov vám ani stačiť nebude a starkú so starkým určite milé slová zahrejú na srdci. 

tenthousandhourmama3

Zdroj: tenthousandhourmama.com


Dlaň v dlani

Spravte peknú koláž, či obraz v rámčeku z odtlačkov dlaní celej rodiny. Otecko, mamička, deti od najstaršieho po najmenšie a dielko je na svete! V prípade, že máte ešte malé deti, dopíšte aj rok, aby ste po rokoch mohli spomínať :)

tenthousandhourmama1

Zdroj: tenthousandhourmama.com


Srdiečka z odtlačkov prstov

Vhodné pre starých rodičov viacerých vnúčat. Odtlačky môžete otlačiť na papier do rámčeka, pohľadnicu, alebo napríklad na takúto tácku. Z odtlačkov spravte malé srdiečka a nezabudnite pripísať aj rok, či mená vnúčat!

ahundredaffections4

Zdroj: ahundredaffections.com


Koláž z fotiek vnúčat

Darček z kategórie tých náročnejších. Na kartón, či jednoduchú dosku z dreva napíšte odkaz pre starých rodičov. Pripevnite špagát a fotky vnúčat a dielo je hotové :) Celé môžete skombinovať s odtlačkami prstov, či dlaní, motivujte deti a vytvorte kreatívny darček plný lásky :)

mysimpleobsession

Zdroj: mysimpleobsession.com


Básnička od srdca

Skúste deti podporiť v malom literárnom diele! Čo tak milá básnička o letných prázdninách u starých rodičov, či napríklad príbeh na tému "Čo mám na starkých najradšej?" - čokoľvek milé deti napíšu môžete zvečniť na papier a dozdobiť či už spomínanými otlačkami alebo fotkou z prázdnin! 

pa091290

Zdroj: terrikenworthy.files.wordpress.com


Či už starým rodičom vytvoríte niečo vlastné, alebo kúpite nejakú milú drobnosť, určite sa potešia. Ak máte ďalšie tipy na pekné, kreatívne darčeky, určite nám napíšte a tipy radi doplníme do článku!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Napíšte komentár