29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Kam s deťmi v Košiciach a okolí

Autor: Zuzka
Adresa: - Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:
architecture church travel city building cathedral goth like historic religion

Zdroj: pikist.com

Premýšľate kam s deťmi v Košickom kraji? Prinášame niekoľko tipov, ktoré Vás môžu inšpirovať. Tučné odkazy na atrakcie v článku sú aktívne, pre viac informácií ich neváhajte rozkliknúť. :) V odkazoch nájdete informácie o otváracích hodinách, vstupnom a mnoho iného.

Košice v skratke:

  • druhé najväčšie mesto na Slovensku 

  • domov 3 univerzít 

  • najdlhšia pešia zóna na Slovensku

  • najstarší maratón v Európe a druhý najstarší na svete

  • najväčšia katedrála na Slovensku


1. ZA ZÁBAVOU

web 539757 1920

Zdroj: Pixabay

Laser Aréna

355693380 672964014850695 1404811391568843955 n2

Zdroj: laserarenakosice.sk

Laser Game je bezpečná hra vhodná pre všetky vekové skupiny – pre deti od 5 rokov, študentov, rodiny s deťmi, oslavy, alebo ako originálna zábava s kamarátmi.
Neviete ako to celé prebieha? Je to hra v aréne, v ktorej je okrem osvetlených prekážok takmer tma a hustá hmla. Pomocou laserových zbraní sa snažíte zasiahnuť súperov do ich viest so senzormi a ukoristiť tak čo najviac bodov! Zásah od protihráča vôbec nebolí, pretože zásahy sú snímané elektronicky na veste, ktorú má každý hráč na sebe.
Je to nielen hra, ale aj super adrenalínový šport, pri ktorom si aktívne zabeháte medzi prekážkami a otestujete svoje reflexy a mušku. Tak na nič NEČAKAJTE a zarezervujte si svoju hru na laserarenakosice.sk
Laser Arénu nájdete  neďaleko nákupného centra Aupark Košice a vlakovej zastávky "Malá stanica."

Steelpark Košice

Artboard 4 101

Zdroj: steelpark.sk

Neďaleko centra Košíc sa nachádza unikátne zábavno - technické centrum Steelpark, kde sa snažia deťom a mladým ľuďom hravou formou priblížiť vedu. Centrum ponúka až štyri poschodia plné zábavného programu pre celú rodinu, kde sa aktívne zahráte s vyše 50 exponátmi z oblasti optiky, biometrie, strojárstva, geológie, fyziky, chémie a ďalších. Môžete si tak na vlastnej koži overiť zákony optiky, fyziky, či magnetizmu a odhaliť prírodné zákonitosti, javy či technické fenomény. Okrem tejto stálej expozície sa v Steelparku konajú rôzne iné workshopy či interaktívne výstavy. Učenie sa na tomto jedinečnom mieste sa stáva hrou, pri ktorej sa nenudia malí ani veľkí. 
Do parku sa dostanete zo železničnej stanice autobusom č. 15 a cca o 10 minút vystúpite na zastávke Kulturpark. V prípade pešej prechádzky potrvá cesta cca 20 minút. Pre návštevníkov autom je k dispozícii parkovisko.
Viac informácií o Steelparku, otváracích hodinách, či výške vstupného nájdete TU >>

DinoPark Košice

dino nase

Zdroj: sdetmi.com

DinoPark Košice je súčasťou zoologickej záhrady. Na jednom mieste tak stretnete nádherné živé zvieratá a vyhynuté druhohorné tvory. V  DinoParku  nájdete desiatky druhohorných vládcov našej planéty v životných veľkostiach, unikátne 3D Kino zdarma, detské atrakcie, paleontologické ihrisko, občerstvenie v DinoGrile a mnoho ďalšieho. Jednoducho skvelá zábava pre celú rodinu na celý deň! 

Interiérové ihriská 

Zábavné centrá


2. ZA ZVIERATKAMI

tiger 2207433 1920

Zdroj: Pixabay

ZOO

Farmy 

  • Detský areál Anička 

Ranče


3. DO PRÍRODY

2017 05 27 10.42.35

Zdroj: sdetmi.com

 

Jaskyne

Parky 

Vyhliadkové Veže 

Botanická záhrada 

Botanická záhrada v Košiciach je najväčšou botanickou záhradou na Slovensku a okrem záplavy rôznych kvetín, tu nájdete aj včelársky náučný chodník, mini ZOO, detské preliezky a hojdačky. Viac info TU.


4. K VODE

feet 3733084 1920

Zdroj: Pixabay

Prírodné kúpaliská

Kúpaliská

Kryté plavárne


5. ZA KULTÚROU

theater 1477670 1920

Zdroj: Pixabay

Divadlo 

Kino

  • V Košiciach je niekoľko kín, stačí si vybrať:
    - Cinemax Košice
    - Amfiteáter Košice
    - Kino Úsmev
    - Multikino Ster Century Cinemax
    - Tabačka Kultúrfabrik


6. ZA HISTÓRIOU

IMG 8353

Zdroj: sdetmi.com

Hrady a Kaštiele

V Košickom kraji je niekoľko zaujímavých hradov a kaštieľov, ktoré určite stoja za návštevu aj s deťmi.

  • Spišský hrad je jeden z najznámejších a najnavštevovanejších hradov na Slovensku. Navyše je to jeden z najväčších hradných komplexov v strednej Európe. Je zapísaný v zozname Svetového dedičstva UNESCO. 
  • Košický hrad voláme aj tajomný, pretože sa o ňom veľa nevie. Jednou zo zaujímavosti hradu je jeho rozloha, ktorá má podľa posledného zamerania 6,5 hektára. Napríklad Spišský hrad je rozlohou menší. Zaujímavosťou je aj to, že hrad nebol nikdy dokončený.
  • Hrad Krásna Hôrka  je od 10. marca 2012 z dôvodu rekonštrukčných prác až do odvolania zatvorený
  • Kaštieľ Betliar je náš najnavštevovanejší kaštieľ. Pri prehliadke sa určite nebudete nudiť. Andrássyovci boli veľkí cestovatelia, milovníci umenia a starožitností a ich „úlovky“ môžeme obdivovať dodnes. Zaujímavosťou sú dve egyptské múmie, ktoré si priviezli zo svojich exotických ciest.
  • Renesančný kaštieľ F. Rákocziho II.- Borša približuje život a pôsobenie Františka II. Rákocziho, históriu rodu Rákocziovcov, a tiež dejiny samotného kaštieľa.
  • Kaštieľ a letohrádok Dardanely v Markušovciach je najkrajším kaštieľom na Spiši. Okrem kaštieľa sa v jeho areáli nachádza aj letohrádok Dardanely s výstavou klávesových hudobných nástrojov.
  • Kaštieľ v Budimíre je zaujímavý svojou zbierkou historických hodín Návštevníkov najviac zaujímajú obrazové a vežové hodiny.

Múzea


7. ZA JEDLOM

vegetable skewer 3317060 1920

Zdroj: Pixabay

Máte chuť zamaškrtiť si s deťmi na dobrotách, ktoré vám pohladia jazýčky aj brušká? Navštívte  Originálne miesta s dobrotami v Košiciach. a určite si pochutnáte.


8. ZA  ATRAKCIAMI  

2017 05 27 09.55.07

Zdroj: sdetmi.com

Spievajúca fontána

Spievajúca fontána Košiciach Vám spríjemní posedenie či prechádzku v centre mesta a deti rozhodne očarí :). Pri hraní hudby sa striekanie vody a farebné osvetlenie fontány prispôsobuje hudobným tónom hrajúcej hudby.

Detská historická železnica Košice

Je jednokoľajná úzkorozchodná železnica s dĺžkou 4,2 km nachádzajúca sa v Čermeľskom údolí pri Košiciach. Táto - pre deti nezabudnuteľná atrakcia bola vybudovaná v rokoch 1955 – 1956 ako Pionierska železnica. V súčasnosti jazdí detská železnica pravidelne zo stanice Čermeľ do stanice Alpinka a späť. V blízkosti Detskej železnice je rekreačné stredisko s možnosťou stravovania a športových aktivít pre deti a dospelých .

Herliansky gejzír

Herliansky Gejzír je vzácny prírodný úkaz, ide o jeden z mála studených gejzírov na svete. ktorý samovoľne strieka samovoľne strieka do výšky 7-15 metrov raz za 32-40 hodín, erupcia trvá približne 25 minút. Gejzír bol v roku 1987 vyhlásený za národnú prírodnú pamiatku.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Monika 29.12.2020, 19:44

    Choďte určite pozrieť zvieratka v Košickej Zoo. Môžte to spojiť aj s navštevou dinoparku. 2 v 1, odporúčam

  • Jana 27.12.2020, 10:34

    Zoo Košice v Kavečanoch. Pri vstupe turnikety, potom to uz zacina, najprv zvierata menšie a čím dalej tym vacsie.

  • Helena 26.12.2020, 21:55

    Košice sú mojou srdcovkou,nakoľko som tam strávila krásnych 5 rokov na výške

  • Dominika 25.12.2020, 20:46

    Košicke zoo-odporúčam

  • Vewa 25.12.2020, 14:33

    Zoo Košice - moja sdrcovka. Chodím tam každé leto. Rodinný výlet v ZOO zaberie minimalne 3 hodiny + hodina na obed v bufete

  • Lubka 24.12.2020, 00:27

    Košická Zoo + Dinopark + Spišska Zoo + Betliar + Spišský hrad = atraktívný víkend
    V jeden letný víkend sme spojili to všetko dokopy. Spišský hrad bol uplne nakoniec. Mali tam nejaký zaujimavy rytiersky program,čo oni zvyknu mať v lete/soboty.

  • Mirka 20.12.2020, 23:01

    Zoo v Spišskej sa mi pacilo. Mozno ak by v akvariach bolo menej mrtvych rybiek bolo by to este krajsie. Dali sme si tam vyprazany syr a isli sme s detmi domov.

  • Maja 20.12.2020, 14:53

    Gejzir je unikatny. Deti mali z toho šou, keď to videli 1. krat. Ešte nikdy nič predtým take nevideli.

  • Katka 19.12.2020, 22:41

    Určite odporúčam zažiť Bielu noc v tomto meste

  • Kika 14.12.2020, 22:52

    Dinopark je jedinečnou ukazkou vyuzitia slnecneho casu na to, aby okrem zabavy ziskali deti aj vedomosti. Odporucam

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár