29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

BRaK - Bratislavský knižný trh

13.07.2020 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 18.07.2020 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
brak

Zdroj: FB BRaK - Bratislavský knižný festival a Stará tržnica

BRaK pozýva na "pop up podujatie" 1. ročník Bratislavského knižného trhu, ktorý sa bude konať 18. 7. 2020 na Námestí Nežnej revolúcie pre Starou tržnicou v rámci tradičných sobotných trhov na a doplní tak štandardnú ponuku trhu o kvalitnú porciu literatúry. Príďte podporiť malé slovenské nezávislé knižné vydavateľstvá! Váš nákup vám spríjemní aj bohatým sprievodný program pre deti aj dospelých.  Vstup je voľný.

Program:

  • 10.00: Divadlo SpozaVoza: Tajomstvo oceánu
    Bábková inscenácia o veľkom putovaní malej veľryby za domovom.
    Predstavenie vzniklo na motívy knihy Gerda – Príbeh veľryby, ktorú napísal spisovateľ a ilustrátor Adrián Macho. Príbeh je o malej veľrybe, ktorá sa jedného dňa ocitne sama. Vydá sa na dobrodružnú cestu naprieč oceánom počas ktorej získa mnoho zážitkov a priateľstiev. V inscenácii hrajú dvaja herci na rôznych hudobných nástrojoch, ktoré dotvárajú podmorskú atmosféru. Predstavenie odkrýva aj enviromentálnu tému a snaží sa už v detskom veku prebudiť záujem o triedenie odpadu a čistotu okolo seba.

  • 11.00 - 14.00 DJ Samurai
    Knihy a dovolenka sú vždy dobrá kombinácia. Tento rok to s tým morom nemusí vyjsť, a tak vás DJ Samurai zoberie vo svojom sete do krajín, kde by ste najradšej ležali s knihou pri mori alebo oceáne.

  • 14.00 - 16.00 DJ Tuzex
    Pod mixpultom schováva “zakázané” pesničky zahraničnej produkcie, ktoré premieša s obľúbenými hudobníkmi domácej česko-slovenskej scény z rokov minulých.

  • 16.30 - 17.30 Diskusia: Neviditeľná práca prekladateľov a prekladateliek.
    Téma diskusie: Do akej miery ovplyvňuje preklad samotné prekladané dielo? Ako veľmi sa musia prekladatelia orientovať v témach, ktoré prekladajú? Ako fungujú prekladatelia a prekladateľky na Slovensku a prečo je ich práca prehliadaná? Diskusiu bude moderovať Michal Hvorecký a budú na nej členky OZ Doslov Barbara Sigmundová a Gabriela Magová.

  • 17.00 - 18.00 Čau o piatej
    Laco Kerata číta zo svojich kníh a zostane aj na autogramiádu. 

  • 18.00 Koncert Luis
    Luis je mladá slovenská popová kapela. Zostava štyroch mladých mužov milujúcich autorskú tvorbu s prvkami performancie.

Napíšte komentár