27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Čí tam, či tu

11.06.2020 Autor: Claudinka, Foto: djp.sk
Termín: 28.06.2020 Mesto:Trnava Čas:16.00 Zdroj:stránka organizátora
FB DJP

Zdroj: FB Divadlo Jána Palárika v Trnave

Trvanie: 45 min

Na javisku vo veľkej sále sú rozložené mäkučké tulivaky, ktoré čakajú len jediné: aby ste sa do nich vyvalili a vypočuli si čítanie rozprávky v podaní našich hercov. Kníhkupectvo Martinus nám pravidelne odporúča najhorúcejšie novinky zo sveta detskej literatúry a my ich odporúčania radi zhmotníme na javisku prostredníctvom zábavného scénického čítania. Po prečítaní rozprávky je pre deti prichystaná súťaž o rozprávkovú knižku a ďalšie skvelé aktivity. Čítanie rozprávok má v zdravom vývine detí nenahraditeľnú funkciu. Obzvlášť je to potrebné zdôrazňovať v dnešnej dobe plnej informačných technológií, kedy sa k deťom dostáva mnoho informácií a mnoho hovoreného slova, ale len málo z toho je od živého človeka. Čítanie deťom od útleho veku vedie k výraznému rozvoju jazyka, komunikačných zručností, rozvíja pamäť, uľahčuje učenie čítania na základnej škole, podporuje koncentráciu a v neposlednom rade precvičuje počúvanie s porozumením – kľúčovú schopnosť pre obdobie škôlky a pri nástupe do školy. Vhodné pre deti od 5 - 8 rokov.

O ZLATEJ RYBKE / O RYBKE BELIČKE - Mária Števková/ Jozef Kroner
Klasická rozprávka o zázračnej rybke, ktorá plní želania a o tom, čo sa môže stať, keď je človek neskromný a nenásytný. Druhú rozprávku napísal vynikajúci herec a vášnivý rybár Jozef Kroner. Príbeh nabáda deti ku kamarátstvu, odvahe, ale hlavne ostražitosti a poznaniu, že počúvať starších sa oplatí.
Čítajú herci DJP Petra Blesáková a Martin Kochan.

Vstupenky si môžete rezervovať prostredníctvom pokladne na tel.č. 033/55 11 125 alebo emailom pokladna@djp.sk a vyzdvihnúť si ich budete môcť až priamo pred podujatím. V prípade nepriaznivého počasia bude podujatie zrušené bez náhrady.

Napíšte komentár