26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Via ferrata Komín

Autor: Annie, Foto: visitkremnica, FB viaferrataskalka
Adresa:Skalka, Kremnica Telefón:+421917 815 259 E-mail:relax@kremnica.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Náučná zaistená cesta (via ferrata) Komín sa nachádza v Kremnických vrchoch v podcelku Flochovský chrbát. Trasa sa začína na Peknej vyhliadke, vedie hrebeňovou červenou turistickou značkou. Obľúbenou atrakciou na trase je Tunel, ktorý bol rekonštruovaný pred 2 rokmi. Via ferrata je jednosmerná a má 3 cesty: Komín s obťažnosťou C, Trubačova veža B a Výzva, ktorá je svojou obťažnosťou E najťažšou doteraz vybudovanou via ferratou na Slovensku. Na zaistenej ceste čaká návštevníka 420 m lán s výškou skalných ciest 80 m.

K ceste patrí aj krátka via ferrata na skale Jánošíkova diera s obťažnosťou B, ktorá je určená pre rodičov s deťmi. Turisti tiež môžu naraziť na boulderové steny, ktoré ponúkajú možnosti lezenia s rôznou obťažnosťou.

Via ferrata Komín sa nachádza v exponovanom teréne s nutnosťou použitia špeciálnych ferratových setov. Tie sú k dispozícii na zapožičanie v Relax centre na Skalke.

Všeobecné pokyny:
Kvôli vašej bezpečnosti je via ferratový set povinnou výbavou, bez ktorej je vstup zakázaný. Výstroj na via ferraty si môžete požičať v Relax centre na Skalke. Výstroj doporučujeme rezervovať v dostatočnom časovom predstihu, aby ste predišli riziku, že výstroj bude v požadovanom termíne už vypožičaná, hlavne to platí pre skupiny ľudí.

Rezerváciu môžete vykonať telefonicky 0917 815 259  alebo 045/67 42 841 alebo osobne. Pri rezervácii je potrebné uviesť kontaktné údaje (meno, adresa, tel. číslo, e-mail), predmet (vybavenie, kód), spôsob prevzatia, termín  požičania a vrátenia. Každá rezervácia bude potvrdená.

Cena požičanie je 10 €/4 hodiny alebo 20 € / celý deň. Pri požičaní je potrebné zložiť kauciu vo výške 50 €, ktorá bude vrátená po vrátení nepoškodeného setu.

Nezabudnite sa poistiť pre prípad zásahu HZS! Uložte si tiesňovú linku HZS 18 300.

Deti od 10 rokov môžu absolvovať via ferratové cesty v sprievode dospelej osoby.

Vrátenie

  • predmet požičania sa vracia primerane očistený. Pokiaľ sa výstroj poškodila, aj keď chyba alebo poškodenie nie sú viditeľné, je potrebné nahlásiť to pri vrátení
  • po vrátení bude vybavenie skontrolované a následne vám bude vrátená záloha
  • v prípade, že chcete predĺžiť dobu zapožičania vybavenia, ste povinný nám túto skutočnosť bezodkladne oznámiť.
  • pri strate alebo poškodení výstroje je nutné zaplatiť náhradu škody v adekvátnej výške. Táto suma sa odpočíta zo zaplatenej zálohy. Požičovňa nenesie zodpovednosť za škody, ktoré zákazníkovi vzniknú v súvislosti s používaním zapožičaného materiálu.

Dodržiavajte pravidlá bezpečnosti pri pohybe na horách a v prírode. Preberajúci svojim podpisom na preberajúcom protokole potvrdzuje súhlas so všeobecnými podmienkami požičovne lyžiarskej výstroje.

Mapa: N 48° 44′ 23″ E 18° 59′ 20″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár