19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Bratislavské bábkové divadlo online - Rozprávky spod rúška

17.04.2020 Autor: Claudinka, Foto: babkovedivadlo.sk
Termín: 30.04.2020 a ďalšie Mesto:Celá SR Čas:18.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
BBD ONLINE APRIL 2020 1

Zdroj: babkovedivadlo.sk

Koronavírus načas zastavil svet okolo nás, tvorivosť bratislavských bábkohercov však rozhodne nenakazil. Od soboty 21. marca sa Bratislavské bábkové divadlo začalo pravidelne prihovárať svojim divákom rozprávkou. Cyklus originálneho čítania a improvizovaného divadla nesie prozaický názov Rozprávky spod rúška a dostupný je online na facebookovej stránke divadla, alebo na divadelnom youtube kanáli.

„Koronavírus nás nezastaví. Pravidelne sa na facebooku prihovára jeden z bábkohercov s obľúbenou knižkou z ešte obľúbenejšieho zákutia svojho obydlia.  Zahrajú si krby, kuchyne, aj záhradky. Bábky zostali v karanténe v divadle, ale bábkoherci vedia hrať aj s chlebníkom, či kutáčom. Program je samozrejme bezplatný a verejne prístupný pre všetkých, ktorí nechcú prísť v izolácii o kontakt s kultúrou. Bratislavské bábkové divadlo sa snaží aspoň touto formou napĺňať svoje poslanie kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie“ predstavuje cyklus dramaturg divadla Peter Galdík.

V izolácii smútiť nemusíme. Svet rozprávok je predsa pestrý, hravý, nabitý humorom aj poučením. Domáci aj externí herci z Bratislavského bábkového divadla vedia navyše rozprávkam vykúzliť tie správne „grády“. Ich jedinečný prejav je teraz dostupný pre všetkých, ktorí si kliknú na domovskú facebookovú, alebo youtube stránku Bratislavského bábkového divadla. Herečka Gréta Nosáľová deťom zahrala príbeh o Pažravej ťave, ktorá jej takmer vybielila celú kuchyňu. Herec Mišo Adam sa zas vybral do hory, aby našiel autentické miesta "hororového" zážitku, ktorým si prešli Janko a Marienka. Katka Aulitisová predstavila veselú rozprávku Pupo a Fazuľka od Hany Lasicovej a Ľubo Piktor nás pre zmenu pozval do tajomného a dobrodružného sveta starého známeho Janka Hraška. A je toho ešte omnoho viac.

BBD ONLINE APRIL 2020 2

Zdroj: babkovedivadlo.sk

Zmeškali ste premiéru čítania Rozprávok spod rúška o 18.00 hod.? Nič to, všetky diely sú dostupné v archíve a stále pribúdajú nové. Bratislavské bábkové divadlo navyše záujemcom rozdalo detské rúška, ktoré vyrobili divadelné dielne. Pretože spolu to zvládneme a s rozprávkou aspoň o čosi ľahšie a veselšie.

Všetko potrebné nájdete na linkoch:

Napíšte komentár