27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Povesti ožívajú

23.01.2020 Autor: MS, Foto: Zilina.sk
Termín: 31.01.2020 Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora
povesti ozivaju

Zdroj: zilina.sk

Ako vyzerá naše mesto pod rúškom noci a čo sa ukrýva za tajomným zimným tichom? Odpoveď získate na rozprávkovej prehliadke po meste Žilina, počas ktorej spoznáme staré žilinské príbehy pri svetle lampáša.

Prehliadka sa uskutoční v piatok 31. januára 2020 o 17.00 hod. Prihlásený návštevníci sa stretnú pri Studni lásky na Mariánskom námestí. 

V novembri minulého roka sa návštevníci preniesli v čase do dávnej minulosti, z ktorej sa vrátili oživené bytosti, aby im rozpovedali svoj osud. Pre veľký záujem sa v Turistickej informačnej kancelárií mesta Žilina rozhodli zopakovať túto jedinečnú prehliadku mesta s názvom „Povesti ožívajú“. Poletujúce snehové vločky a trblietajúci sa ľad navodia jedinečnú atmosféru na to, aby sa začali objavovať bytosti zo sveta povestí a legiend.

Návštevníci počas komentovanej prehliadky zistia, prečo sa pripevňujú zámky na mreže studne na Mariánskom námestí, a kto ich tam dal. Následne sa presunú do gotických priestorov pivníc, kde ich bude sprevádzať sestra Vincentka, ktorá porozpráva, prečo máme v Žiline sirotársky kostol. Ďalej spoločne spoznajú osud svätej Barbory spojený s jej hľadaním viery. A nakoniec bude ich úlohou odčarovať zakliateho kováča na Kálove.

Pre obmedzenú kapacitu je nutné prihlásiť sa vopred na tel. č.: +421 (0)907 845 567, +421 (0) 41 723 31 86 alebo e-mailom na: info@tikzilina.eu.

Napíšte komentár