27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

ModelCon 2020

14.01.2020 Autor: Claudinka, Foto: modelcon.sk/
Termín: 01.02.2020 Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

plagat modelcon

ModelCon 2020 v Trnave
V Trnave sa bude konať jedinečná akcia svojho druhu na Slovensku. Prídu si tu na svoje modelári, milovníci vojenskej ale aj civilnej techniky, histórie a historickej techniky, hier s miniátúrami, funkčných modelov, ale aj každý čo má rád kreatívne záľuby - ModelCon.

Akcia sa bude konať 1.2.2020 v Trnave v mestskej športovej hale. Vstup pre návštevníkov bude od 9.00 do 16.00 hod. Vyhodnotenie súťaže o najlepšie plastikové modely začne o 15.00 hod. V rámci súťaže budete môcť vidieť stovky realistických modelov áut, motoriek, lietadiel, vrtulníkov, tankov, lodí, ponoriek, scifi a fantasy miniatúr, či celých scenérií (diorám). Odprezentujú sa aj modelárske kluby zo Slovenska, Čiech a Maďarska.

ModelCon 2020 3

Zdroj: ModelCon

Postavili ste si plastikový model? Tak ste súčasťou modelárskej komunity. Zaregistrujte svoj model do súťaže a príďte sa stretnúť s modelármi na ModelCon do Trnavy, účasťou podporíte modelársku komunitu. Ak aj nie ste aktívny modelár, ModelCon ponúka možnosť príjemne stráveného dňa. Rozmanitý sprievodný program zaujme určite každého a náhodne vybraní  návštevníci pri vstupe dostanú prekvapenie od Slovak Air Force Agency. Záštitu nad akciou prevzalo Mesto Trnava v zastúpení  viceprimátorky mesta pani PhDr. Eva Nemčovská, PhD., MPH.. Modely budú hodnotené v 26 kategóriách. Naviac špeciálne ceny udelia Modelplac,  IFP Publishing, Klub Jolly Rogers Trnava, Asociácia intelektuálnych športov a Letecké opravovne Trenčín.

ModelCon 2020 5

Zdroj: ModelCon

Ďalšie ceny udelia partneri ModelConu - mesto Trnava, Airbrushcentrum, M3M, Diorámy a modely, Bílek, KPM Šaľa, Sirahobby a zástupca súťaže  Panzer Show. Jakub "Kubrt" Vilingr  z www.modelplac (autor kníh zo série „Průvodce světem plastikového modeláře“) v spolupráci s nakladateľstvom IFP Publishing udelí špeciálnu cenu určenú pre juniorských modelárov.

ModelCon 2020 1

Zdroj: ModelCon

Špeciálnou cenou Leteckých opravovní Trenčín je VIP návšteva vrtuľníkového krídla Prešov. Počas návštevy bude mať výherca možnosť reálne vyskúšať letecký simulátor vrtuľníka Mi-17 a bude mať k dispozícii statickú ukážku vrtulníku slovenskej armády UH-60M Black Hawk.

ModelCon 2020 4

Zdroj: ModelCon

Aby mladí modelári mali s čím súťažiť aj na budúci rok, každý súťažiaci v kategóriách žiaci a juniori (ročník 2002 a mladší) dostane od organizátorov model za účasť. Bezkonkurenčnú ponuku modelov a príslušenstva prinesie takmer 20 predajcov zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Kto by nemal rád stolové hry či hry s vojačikmi? S tými najlepšími stolovými a strategickými hrami s miniatúrami vás naučia hrať hráči z Warhammer klubu Přerov. Uvidíte nielen samotnú hru ale ja prehliadku najkrajších miniatúrových armád z ktorých tá najlepšie získa aj špeciálnu cenu.  Ako sa takéto miniatúry maľujú metódou rýchlej maľby vám počas dňa predvedie skúsený modelár a hráč.

Ďalšou zaujímavosťou ktorú sme pre vás pripravili je ukážka modelu vrtuľníka Bell 230. Ten je plne funkčný a identický s originálom. Je zhotovený špičkovým funkčným modelárom pánom Hutníkom v mierke 1:3, to znamená, že má na dĺžku cca 3 metre.

ModelCon 2020 2

Zdroj: ModelCon

V dnešnej dobe skoro každý modelár používa na farbenie svojich modelov airbrush. Preto sme pripravili pre návštevníkov predvádzanie správneho používanie striekacích pištolí a kompresorov, ktoré si každý kto bude chcieť môže aj vyskúšať.

V rámci ModelConu bude možnosť vidieť špeciálne upravené kusy vojenskej techniky, prerobené na záchranársku a hasičskú techniku. Túto techniku reálne využíva pri zásahoch Dobrovoľné hasičské združenie Pole. Z historických kúskov budete mať možnosť vidieť samohybný protiletadlový komplex PLDvK vz. 53/59 “ješterku” pred hlavným vchodom do športovej haly, prípadne ďalšie artefakty v rámci výstavy v interiéri haly. Na svoje si prídu aj priaznivci moderných technológií. FMK UCM ponúkne možnosť vyskúšať si v digitálnej hernej zóne virtuálnu realitu a vojenský simulátor.

Počas celej akcie nás bude sprevádzať projekcia zaujímavého obsahu na plátne.
Na akcii je zabezpečené občerstvenie a dobrá káva.

Napíšte komentár