20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Tipy na darčeky pre deti od Mikuláša do čižmičky

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Pexels

74334597 10215646116642662 440328254868422656 n

Aj vy sa už tešíte na Mikuláša? Ak ste poslúchali, možno vám prinesie aj nejakú sladkú či slanú maškrtu. :) Čo by ste si radi ráno v čižmičkách našli? Nezabudnite si ich 5. decembra večer poriadne vyčistiť a vyložiť ich na okno. A potom sa môžete spoločne pred spaním dívať cez okno Vašej izbičky, možno ho niekde v diaľke zahliadnete... 


Adventný kalendár

paper style pouches hanged with hooks wall

Zdroj: freepik.com

Zažite každý deň nové prekvapenie počas celého adventu až do Vianoc. Aj keď pripadá Mikuláš až na 6.12., adventný kalendár je skvelým darčekom do čižmičky. Detičky si veľmi radi otvoria naraz 6 okienok, na Mikuláša je predsa dovolené o čosi viac. :) Tento rok vyskúšajte jeho netradičnejšiu podobu, adventný kalendár, ktorý neškodí zúbkom. 


Čerstvé ovocie

balicek

Zdroj: Svet bedničiek

V mikulášskom balíčku nesmie chýbať čerstvé ovocie. Vitamíny sú predsa v tomto chladnom sychravom období veľmi dôležité. Banán, pomaranč či mandarínka navodia svojou vôňou tú pravú predvianočnú atmosféru. :) 


Sušené ovocie

apple plant fruit dish food produce 1193252 pxhere.com

Zdroj: pxhere.com

Zdravá dobrota, ktorá sa len tak nepokazí, je sladká, zdravá a vhodná na mlsanie kedykoľvek počas dňa. Navyše telu dodá dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny. Vyberať môžete z mrazom sušeného ovocia, ktoré si v sebe uchováva všetky vitamíny a navyše je úžasne chrumkavé, alebo z klasického sladučkého sušeného ovocia, ako ho poznáme od mamičky. :) 


Oriešky

table wood food produce studio bag 1049849 pxhere.com

Zdroj: pxhere.com

Jednou z najkrajších spomienok môjho detstva sú arašidy, ktoré som si ráno našla v balíčku od Mikuláša. Boli nám veľmi vzácne, lebo počas roka sme o nich nechyrovali. A Mikuláš vedel, prečo ich tam pribalil. Oriešky sú dôležité pre správny vývoj mozgu a srdiečka a obsahujú veľké množstvo dôležitých omega nenasýtených mastných kyselín.


Vynikajúci domáci termix

high angle banana chocolate pudding

Zdroj: freepik.com

 

Ak chcete byť originálni, tento rok zabaľte deťom (alebo aj manželovi) do čižmičky vynikajúci zdravý domáci termix.  Recept nájdete TU.


Medovníčky

sweet food holiday christmas cookie dessert 843835 pxhere.com

Zdroj: pxhere.com

Vlastnoručne vyrobené a ozdobené medovníčky sú tým najoriginálnejším darčekom, aký môžete vašim deťom na Mikuláša darovať. :) Potešia oko i jazýček každého drobca a v čižmičke budú vyzerať nádherne. Upečte im ich v tvare, aký majú najradšej, ozdobte pestrofarebnými cukrovými ozdôbkami a zabaľte do priesvitného celofánu previazaného mašľou. 


Čokoláda

decoration food produce holiday chocolate christmas 786884 pxhere.com

Zdroj: pxhere.com

Do mikulášskej čižmičky jednoznačne patrí čokoládový Mikuláš. Nezabudnite na neho ani tento rok. :) Pozor však na napodobeniny čokolády plné tuku, vyberajte len kvalitné výrobky z kvalitnej čokolády. 


Vianočná kniha

IMG 4955

Zdroj: marylyn

Najkrajším darom, aký môžete deťom dať, je spoločne strávený čas. Počas adventu ho môžete spoločne tráviť čítaním príbehov z vianočných kníh a pripravovať sa na príchod toho najvytúženejšieho dňa v roku. Nechajte im jednu na okienku počas mikulášskej noci a zaručene uvidíte v ich očkách zažiariť hviezdičky šťastia. :)

A pokým budete čakať na Mikuláša, prečítajte si Legendu o Mikulášovi, naučte sa zopár Mikulášskych básničiek, alebo si pozrite krásnu Rozprávku o Mikulášovi. :)

Napíšte komentár