29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Abeland s burčiakom a lokšami

06.11.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 09.11.2019 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora
abeland3

Zdroj: FB Abeland - gazdovská dedinka

Pozývame všetkých našich priateľov a návštevníkov túto sobotu 9. novembra na vinobranie a na spracovanie kukurice do Gazdovskej dedinky Abeland v Lozorne.

O týždeň 16. novembra končíme jesennú sezónu výrobou sviečok a potom otvoríme až v marci. Vďaka veľkému úspechu posledného sobotného vinobrania akciu zopakujeme s tým, že ochutnáte náš červený burčiak. Znova môžme moržovat turošinu, čo sa ťažko prekladá z rodnej záhoráčtiny, ale bude to asi rebrovanie kukurice na takom ručnom mlynčeku. Hlavne potrebujeme pomôcť s číchaním turošiny,p o preklade so šúpaním a vešaním kukurice. Všetko sa robí pod strechou, takže akcia bude za každého počasia. Pre ovečky a kozičky a teliatko zoberte z domu suché rohliky a chlebíky a nakrájanú mrkvičku s jablkami. Pozrite si aj naše vynovené zbojnícke ihrisko pod lesom.
Môžte ochutnať najlepšie bryndzové halušky alebo makové halušky tzv makušky, fazuľovú polievku, cesnakové a makové lokše a Tominove bylinné limonády a čajíky.

Samozrejme vám ponúkneme náš kváskový ražný biochlebík. Zakúrime v kolibe a otvoríme o 10 hodine a ztvoríme až okolo 17 hodiny. Prosíme neparkujte hneď za zákazom vjazdu, ale ďalej na parkovisku pri vchode do Abelandu, ak je plné, prosíme parkujte za priehradou s malou prechádzkou.

Napíšte komentár