26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Hrnčiarstvo v Abelande

02.10.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 06.06.2020 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora
FB IMG 1591186713289

Zdroj: FB Abeland - gazdovská dedinka

Srdečne pozývame našich priazdnivcov túto sobotu 6.júna do Gazdovskej dedinky v Lozorne. Pripravili sme pre vás vonkajšie sedenie pod strechou tak aby zodpovedali novým hygienickým predpisom.

Otvoríme hrnčiarsku dielňu s hrnčiarskym kruhom a keďže vytočiť misku nieje vôbec jednoduché a náš hrnčiar a záhradkár Tomi bude v Kolibe chystať bylinné nápoje, vymysleli sme toto: Samostatná práca na kruhu bez majstra hrnčiara, podľa inštrukcií v hrnčiarskej dielni.

Potom ešte môžte obdivovať naše stáda oviec a kôz so siedmimi kozliatkami a siedmimi jahniatkami a nové mesačné Popelkine telatko. Nezabudnite si pre nich mrkvu, kúsky jabĺk, alebo suché pečivo. Pripravíme fazulovú polievku, bryndzové halušky, makové halušky teda makušky, koláčiky, náš kváskový ražný chlebík a bylinkové čaje.

Otvárame za každého počasia od 10 do 16 hodiny, po 16.00 hodine bude prebiehať súkromná akcia. Prosíme o dodržiavanie hygienických nariadení. Všetkých vodičov prosíme o parkovanie na vyhradenom parkovisku na lúke nad priehradou.

 

 

Napíšte komentár