27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Festival umeleckých remesiel na zámku Schloss Hof

04.09.2019 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 15.09.2019 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Festival umeleckych remesiel Schloss Hof SKB Astrid Knie 4

Pre malých i veľkých milovníkov tradícií, umenia a ľudových remesiel má zámok Schloss Hof pripravené úžasné podujatie, ktoré už sa teší mimoriadnej obľube – Festival umeleckých remesiel. 14. a 15. septembra v autentických dielňach malebného zámockého komplexu Schloss Hof „ožijú" tradičné remeslá. Zruční umelci a vybraní vystavovatelia predstavia počas dvoch dní jedinečné produkty, hodné obdivu, ktoré si môžete aj zakúpiť. Viac ako 50 stánkov ponúka v čase od 10.00 do 18.00 hod. bohatý sortiment ručne vyrobených unikátov i voňavých kulinárskych špecialít.

V pôvodných remeselníckych dielňach máte možnosť pozorovať zručných remeselníkov pri práci. Ak vás zaujíma práca kováča, stolára, sústružníka a hrnčiara alebo umenie pletenia či „čarovania“ so sklom, určite si nenechajte ujsť toto unikátne podujatie a jeho pestrú programovú ponuku. V rámci skvelých workshopov si môžete preveriť svoje zručnosti, napr. v oblasti výroby keramiky, pradenia či umeleckého kováčstva. Očarí vás aj „tajomstvo“ výroby čokolády, príprava „zázračného“ krému z aloe či workshop venovaný tkaniu na krosnách.

S foodblogerkou Veronikou Pelikan zažijete sladkú sobotu i pikantnú nedeľu. Prezradí vám, „ako dostať leto do pohára“, pričom v Marmeládovej kuchyni pripraví skvostné chutney či delikátny džem. Z workshopu si domov odnesiete nielen skvelý zážitok, ale aj malú vzorku na ochutnanie. Tajomstvo umenia destilácie vám v pôvodnej pálenici zámockého statku poodhalí nemenej zaujímavý workshop, kde bude hlavnou témou výroba vlastného kvalitného destilátu od destilačného kotla až po fľašu.

Festival umeleckych remesiel SKB Astrid Knie 1

Zdroj: schlosshof.at

Pri Zrkadlovom jazere vás počas festivalu očarí špeciálna vypaľovacia technika raku, pričom sa môžete tešiť na fascinujúce experimenty s glazúrou. Denne od 14.00 hod. je vo východnej oranžérii pripravený workshop venovaný umeleckej práci so sklom, ktorý je vhodný pre malých i veľkých. Deti zaručene nadchne aj stretnutie s včelármi či zábavné maľovanie na tvár. V blízkosti bylinkovej záhrady sa dozviete, niečo o prírodnom farbení a spracovávaní vlny či pradení na vretene. Zoznámiť sa môžete taktiež s rezbárskou technikou z 19. storočia i historickými umeleckými technikami a materiálmi používanými pri vypletaní kresiel. V sobotu je pripravená aj špeciálna prehliadka beletáže zámku Schloss Hof venovaná reštaurovaniu malieb (v nemeckom jazyku).

Čerešničkou na torte je historická módna prehliadka, ktorá vás autenticky a štýlovo prenesie do časov dávno minulých. Lesní elfovia a čarodejnice zo zoskupenia „Soluna Rising“ s ľahkosťou a ladnosťou predvedú svoje umenie a postarajú sa o správnu dávku zábavy. Osobitné čaro podujatia dotvoria romantické melódie verklikára, dychové kvarteto a ľudová tanečná skupina.

15. septembra sa môžete tešiť aj na špeciálny program venovaný slovenským návštevníkom, ktorý sa postará o úžasné sviatočné zážitky. Prehliadky v slovenskom jazyku pre dospelých i deti, jazdy na koči, poníky či tvorivé dielničky pre najmenších – taký je „slovenský deň“ v zámockom komplexe Schloss Hof.

Termín: 14. – 15.9.2019 | zámocký areál Schloss Hof je otvorený od 10.00 do 18.00 h
Miesto: Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof
Vstupné: dospelí 15,- € | deti (6-18 rokov) 9,- € | deti do 6 rokov zdarma | rodinná vstupenka (2 dospelí + max. 3 deti) 39,- €

TIP: Jeden výlet, dva zámky – navštívte zámok Niederweiden s výhodnou kombinovanou vstupenkou.

Festival umeleckych remesiel Schloss Hof SKB Lois Lammerhuber

Zdroj: schlosshof.at

Napíšte komentár