26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Horehronské cyklodreziny

Autor: Annie, Foto: horehronie.sk
Adresa:Hronec Telefón:+421 911 633 119 E-mail:info@horehronie.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zážitková jazda unikátnymi cyklodrezinami z hutníckej obce Hronec s prvým liatinovým mostom v Uhorsku až na Šánske a do Čierneho Balogu.

Trasa vedie po železničnej trati lesnej úzkokoľajky Čiernohronskej železničky cez krasové územie popri meandroch Hrončianskej doliny s možnosťou prestupu na vláčik Čiernohronskej železničky počas hlavnej letnej sezóny alebo piknikom v čarovnej prírode na zastávke Šánske s prístreškom. Mimo letných prázdniny je trať a jazda na cyklodrezinách prístupná z Hronca až do Čierneho Balogu (10 km) alebo z Čierneho Balogu do miestnej časti Dobroč (2 km) s rozhľadňou Pustý vrch. 

Úzkokoľajná Horehronská cyklodrezina je určená pre rozchod koľají 760 mm. Kapacita je stanovená optimálne pre 3 dospelé osoby a 1 dieťa do 150 cm. V čele na šliapacích strojoch musia sedieť 2 dospelé osoby, z nich aspoň jedna osoba musí byť plnoletá. Trať je dlhá 5 až 9 km podľa akutálnej sezóny. Na trati sú zastávky, kde je možný oddych, či prestávka.

V zadnej časti sa nachádza sedadlo určené na prevoz 1 osoby a v prednej časti 1 sedačka určená na prevoz 1 dieťaťa. Sedačky sú vybavené bezpečnostnými pásmi.

NOVINKOU sú piknikové koše s dekami ku každej cyklodrezine a možnosť zapožičania si športových potrieb na voľnočasové aktivity počas výletu cyklodrezinou. Ku každej cyklodrezine si môžu turisti doobejnať aj piknikový balíček s regionálnymi prouduktami v hodnote 15€, ktorý obsahuje regionálne pečivo, syry, remeselné piva alebo ríbezľové víno a darčekové predmety z Horehronia.

Nutná rezervácia. Cena od 40 eur / pol deň.

Mapa: N 48° 47′ 42″ E 19° 34′ 56″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár