26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň Rusoviec

20.08.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 31.08.2019 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
rusovce

Zdroj: FB Mestská časť Bratislava - Rusovce

SPRIEVODNÝ PROGRAM DŇA RUSOVIEC - 31/08/2019 od 14:00

Program začíname o 14:00 divadielkom pre našich najmenších a prostredníctvom spevu a tanca sa budeme túlať z rozprávky do rozprávky.

O 15:00 nás potešia svojim vystúpením naše deti z detského folklórneho súboru Gerulata a o 16:00 sa predstavia deti navštevujúce Základnú umeleckú školu v Rusovciach.

Pokračujeme v swingovom tempe tanečným vystúpením skupiny B-Swing o 16:30, ktorú o 17:00 vystrieda bratislavská hudobná skupina Druhá doba, hrajúca piesne v štýle rockabilly/rock and roll.

Pomaly sa prehupneme do večerného programu, kedy nás roztancujú Kmeťoband a Igor Kmeťo ml. Ich vystúpenie začína o 18:30.

O 20:30 vystúpi na scénu Suvereno, ktorý svoju tvorbu definuje ako uvedomelý hip-hop.

A komu bude málo, od 22:00 je pripravená tradičná diskotéka.

Okrem kultúrneho programu Dňa Rusoviec, ktorý sme vám už predstavili a ktorým nás bude sprevádzať moderátorka Ivana Ilgová, na nás všetkých čakajú aj sprievodné aktivity.

DETSKÁ ZÓNA
Okrem už spomínaného detského interaktívneho divadielka “Z rozprávky do rozprávky” (o 14:00 hod.) je pre deti pripravený aj ďalší program. BKIS pre deti pripraví “Hravé miesto” - zónu, kde sa budú môcť zahrať rôzne hry a neskôr popoludní je pre ne pripravené ďalšie divadielko. V Planetáriu môžu deti spoznávať vesmír, na Spidermana či motýľa sa premenia počas maľovania na tvár, a tiež budú mať možnosť vyskúšať si japonské umenie skladania origami a kaligrafie v spolupráci s veľvyslanectvom Japonska v SR.

GASTRO ZÓNA
Okrem tradičných špecialít na grile (cigánska, pečené ryby, pečené rebrá, hot dogy, ...) sa môžeme tešiť na langoše, palacinky, bratislavské rožky, trdelníky či zmrzlinu. Káva, alko, nealko, dokonca aj bar s chladenými nápojmi budú pripravené uhasiť nám smäd v slnečnom a teplom počasí, ktoré nás zajtra čaká.

INFORMAČNÉ STÁNKY
S aplikáciou SOM (Správy o meste), ktorú sme spustili minulý týždeň, jej nainštalovaním a otázkami ohľadom jej fungovania vám budú pripravení pomôcť v infostánku jej tvorcovia. Svoj infostánok bude mať pripravený aj spoločnosť D4R7.

Je pre vás pripravená aj súťaž o tričká s motívom Rusoviec, zapojiť sa do nej môžete po vyplnení krátkeho dotazníka.

VATRA
Po zotmení zapáli vatru tradične pán Veselovský.

Napíšte komentár