18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Hradné hry Žofie Bosniakovej

29.07.2019 Autor: MS, Foto: pmza.sk
Termín: 11.08.2019 Mesto:Strečno Zdroj:stránka organizátora

hradne hry www

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku.

Program začne o 9.00 a návštevníci môžu v atraktívnom prostredí stráviť celý deň až do 17.00. „Stredoveké hry a žartovné šermiarske ukážky predvedie skupina historického šermu WAGUS. So zaujímavým vystúpením sa predstavia aj sokoliari zo skupiny FALCONARII. Orientálnym tancom divákov očarí Trio Isabelle a malých i veľkých zabaví mím Miro Kasprzyk. Na svoje si prídu aj milovníci horúcej čokolády, ktorá sa bude predávať priamo na nádvorí. Streľba z ľahkého poľného dela delostrelca Čara a jeho družiny dodá celému podujatiu tú správnu dobovú atmosféru.“ uviedla správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Návštevníkov poteší aj remeselnícky jarmok a detský drevený kolotoč v Stredovekej dedine Paseka, ktorá bude prístupná do 17.45 hod. Mnohých určite priláka aj pravidelná letná aktivita s názvom Oživená Paseka, kde si môžu záujemcovia vyskúšať lukostreľbu, zblízka si pozrieť kováčsku dielňu či ochutnať stredovekú kuchyňu.

Napíšte komentár