27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Pusti ju k vode

22.07.2019 Autor: Annie, Foto: FB kultura.banskastiavnica.sk
Termín: 14.08.2019 a ďalšie Mesto:Banská Štiavnica Zdroj:stránka organizátora
pustA2 Fin page 001

Zdroj: FB kultura.banskastiavnica.sk

Banská Štiavnica, tajchy a leňošenie s dobrou knihou patria odjakživa k sebe.  Aj preto sa počas roku, v ktorom je obľúbená turistická destinácia slovenským Mestom kultúry vyberá tunajšia mestská knižnica na cestu k svojim čitateľom práve na historické jazerá.

Šesť stretnutí, šesť autorov, šesť rôznych prístupov k tvorbe – aj takto by sa dala charakterizovať dramaturgia podujatia, ktoré ponúka nielen oddych pri nových knihách, ale aj autorské čítania a debaty so spisovateľmi a ktoré uvádzajú organizázori pod titulom Pusti ju k vode. 

„Pri výbere autorov sme sa rozhodli dbať na pestrosť. Predstavíme umeleckú kvalitu cez Laca Keratu, historický a detektívny román Juraja Červenáka, príjemné čítanie najmä pre ženy od Silvie Bytričanovej, umenie tvoriť pútavý rozprávkový príbeh cez Braňa Jobusa a Jána Uličianskeho či knihu o etikete Antona Bódisa,“ hovorí Rastislav Marko, z oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie Mestského úradu, ktoré podujatie organizuje. „0krem toho berieme so sebou k jazerám desiatky nových kníh – poviedkových, fantazijných, detektívnych, poetických, faktografických či rozprávkových. Aj cez ne chceme ukázať šírku fondu mestskej knižnice, ktorý sa každoročne zveľaduje a skvalitňuje. Práve táto inštitúcia je tu preto, aby sa ku dobrým a neraz nie lacným knihám mohol dostať doslova ktokoľvek. Radi by sme povzbudili ľudí k tradičnému hlbokému čítaniu a odtrhli ich od internetu plného často povrchných a neoverených informácií.“

Súčasťou podujatí budú aj knihy od partnerského Antikvariatik.sk, káva, voda a pre najlepších čitateľov aj malé prekvapenia. 

Termíny podujatí:
  • 23.7. 2019 Červená Studňa s Lacom Keratom
  • 24.7. 2019 Počúvadlianske jazero so Silviou Bystričanovou
  • 6.8. 2019 Belianske jazero s Jurajom Červenákom
  • 7.8. 2019 Kolpašské jazero s Braňom Jobusom
  • 13.8. 2019 Klinger s Jánom Uličianskym
  • 14.8. 2019 Počúvadlianske jazero s Antonom Bódisom

Knižnica pri jazere sa otvára vždy v čase 13.00 – 18.00, autorské čítania a besedy začínajú o 17.00 hod.

Napíšte komentár