19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

SIAF 2019

19.06.2019 Autor: Claudinka, Foto: siaf.sk
Termín: 04.08.2019 a ďalšie Mesto:Sliač Zdroj:stránka organizátora

banner 1200x711

Najväčšia letecká udalosť na Slovensku - Medzinárodné letecké dni SIAF 2019 sa uskutoční prvý augustový víkend na Leteckej základni Sliač!

Organizátori najväčšieho leteckého sviatku na Slovensku, Medzinárodných leteckých dní SIAF, majú pre fanúšikov letectva skvelú správu. Na Letisku Sliač a Leteckej základni Sliač sa 3. a 4. augusta 2019 (!) po štyroch rokoch opäť predstaví svetoznáma špičková akrobatická skupina. Dámy a páni, pozrite sa vpravo a pripravte si svoje fotoaparáty! Prilietajú fenomenálne trojfarebné šípy z Talianska - Frecce Tricolori. 

Leteckí nadšenci si určite nenechajú ujsť možnosť opäť raz vidieť na vlastné oči lietadlo E-3A Sentry AWACS. A nebude to hocaký AWACS, ale rovno stroj príslušný k 1. letke, ktorá sa od roku 1996 zaradila do spoločenstva tzv. „tigrých letiek“ letectiev členských krajín NATO.

Compact Skydive Team a Požičovňa oblohy
Ide o profesionálny športový tím ľudí s 20-ročnými skúsenosťami, ktorí majú na svojom konte tisícky zoskokov i medailové úspechy z majstrovstiev sveta. Skupina zabezpečuje komplexné služby v oblasti športového a rekreačného parašutizmu, organizuje tandemové zoskoky a parašutistické kurzy pre záujemcov o prvý sólo zoskok, vykonáva exhibičné vystúpenia parašutistov, reklamné a propagačné zoskoky. Organizuje tiež hromadné stretnutia skydiverov medzinárodného charakteru pod názvom Helicopter BOOGIE. Je hlavný organizátor a zakladateľ Slovenskej parašutistickej ligy v presnosti pristátia.

Exhibičné vystúpenia Dynamic v tandeme, Diamond, Dragon a Mirror
Čo ponúkne Compact Skydive Team divákom na Sliači? Okrem iného aj vystúpenie pod názvom Dynamic. Pri tejto akrobacii vykonáva 4 až 5- členná skupina parašutistov zoskok z výšky 1600 metrov s okamžitým otvorením padákov a vytvorenie formácie „Rebrík“. V tomto vystúpení uvidia návštevníci prvky zlietanosti a akrobacie na spojených padákoch a nožový let strmhlav. Vo výške 700 metrov rozdelenie na dve dvojice s rýchlym prechodom do strmhlavého nožového letu. Vtedy je rýchlosť, akou sa na otvorených padákoch parašutisti pohybujú voči zemi, cca 100 km/hod. Rozchod týchto dvoch parašutistov je vykonaný v malej výške - iba 100 metrov, keď sa musia oddeliť a vykonať samostatné pristátia pred divákmi. Druhá dvojica prechádza do dvojčlennej strmej špirály so stuhou.

Program SIAF 2019 - nájdete TU

Vstupné:
  • divácka zóna - obyčajná vstupenka: 15,00 €
  • divácka zóna - zľavnená vstupenka: 10,00 €
  • VIP SIAF – verejná zóna: sobota 65,00 €, nedeľa 60,00 €

Zľavnená vstupenka: deti od 6 do 15 rokov (deti do 6 rokov majú vstup zdarma, rok narodenia 2013 vrátane)

 

Vstupenky zakúpite na predpredaj.sk, v predaji aj limitovaný počet VIP vstupeniek.

Napíšte komentár