29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Veľká Haličská expedícia

05.06.2019 Autor: Annie, Foto: FB Lučenec na bicykli
Termín: 08.09.2019 Mesto:Lučenec Zdroj:stránka organizátora

69306081 2537445569822294 622052616129478656 n

Mesto Lučenec, neformálne združenie Lučenec na bicykli a poslanec MsZ Jozef Kramec Vás pozývajú na rodinnú bicyklovú výpravu! Ide leto a veľké prázdniny, a to je ten správny čas na cestu za dobrodružstvami a zážitkami. Práve toto podujatie Vám jedno také dobrodružstvo prináša.

Všetko čo má ruky, nohy, ale hlavne dve kolesá, stretneme sa v nedeľu 8.septembra v čase od 09:00 do 10:00 pred Oxygen Cafe na námestí a vyrazíme po cestách aj necestách do susednej Haliče. Po ceste sa zastavíme na kus reči v nechcenom domove našich najlepších nemých priateľov v psom útulku na Ľadove, pozrieme si Les zrkadiel najväčšej slnečnej elektrárne v našom regióne, od experta sa dozvieme, ako sa slniečko dostane do zásuviek v domácnostiach a pokocháme sa výhľadom z veľkolepého Haličského zámku, a nie len to!. Sily potrebné na návrat domov nám doplní a deti i dospelých spočíta Jožo Pročko v kultovej haličškej pizzérii Zbrojnica, kde okrem občerstvenia pre preživších čakajú pre najväčších šťastlivcov aj nejaké tie zaujímavé ceny. So zapadajúcim slnkom opäť za chrbtom, vrátime sa na naše námestie s občerstvením v Oxygene.

Aby sme vám vedeli zabezpečiť občerstvenie (zdarma), prihláste sa aj emailom na adrese lucenecnabicykli@gmail.com Registračný poplatok 1 eur za osobu bude zaplatený na štarte a všetky vyzbierané finančné prostriedky budú venované navštívenému psiemu útulku.

Podujatie je dobrovoľné a neoficiálne! Každý sa ho zúčastňuje na vlastnú zodpovednosť!!!! Všetci účastníci podujatia musia používať vyhláškou predpísané ochranné prostriedky (helmy). Všetci účastníci zodpovedajú za správny technický stav svojich bicyklov! Deti do 15 rokov sa možu podujatia zúčastniť len v sprievode dospelej zodpovednej osoby. Toto podujatie nie sú preteky. Tempo bude kľudné, rekreačné, vhodné aj pre menších cyklistov. Tešíme sa na celé rodiny aj s deťúrencami.

Trasa výpravy:

  • Oxygen Cafe, Námestie Republiky
  • Fotovoltanická elektráren Ľadovo - krátka prednáška o fungovaní
  • fotovoltarických článkov
  • Haličský zámok - prehliadka zámku s odborným výkladom
  • Zbrojnica Halič - občerstvenie, hry s Jožom Pročkom
  • Útulok psov Ľadovo - prehliadka útulku. Zamestnanec útulku nám
  • porozpráva ako útulok funguje
  • Oxygen Cafe, Námestie Republiky - občerstvenie


Registrácia: 9:30-10:00 hod.
Štart: 10.00 hod.
Ukončenie výpravy: cca 16:00 až 17:00 hod.

Napíšte komentár