29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

O psovi, ktorý hľadal odvahu

14.05.2019 Autor: Petra, Foto: bdke.sk
Termín: 24.11.2019 a ďalšie Mesto:Košice Čas:- Zdroj:stránka organizátora
o psovi

Zdroj: Bábkové divadlo Košice

Kedy:

  • 22. november, piatok,    9:00 / 10:30 / 14:00
  • 24. november, nedeľa, 14:30 / 16:30
  • 26. november, utorok,   9:00 / 10:30

Kde:
Bábková inscenácia O psovi, ktorý hľadal odvahu, je príbehom o tom, ako je dôležité v živote prekonávať rôzne prekážky. Je určená predovšetkým najmenším divákom a pochádza z pera významného autora bábkových hier a skúseného poľského režiséra v jednej osobe, Zbigniewa Glowackiho.
Hra je určená pre deti od 3 rokov.

Rozprávka O psovi, ktorý hľadal odvahu je príbehom o tom, aké je dôležité v živote prekonávať rôzne prekážky. Hlavným hrdinom hry je , ktorý je mimoriadne bojazlivý. Všetkého navôkol sa bojí a najradšej by sa vždy, akonáhle sa vyskytne nejaká prekážka, problém, či nástraha, schoval do búdy. Bojazlivý psík Odi neustráži pred líškou obyvateľov zvieracieho dvora. A preto odchádza hľadať to, o čom je presvedčený, že nemá – odvahu. Bábková hra pre najmenšieho diváka je vlastne putovaním hlavného hrdinu za odvahou.
Na svojom putovaní stretne psík Odi iné zvieratká a ľudí. Zistí, že hora Kilimandžáro, na ktorej má byť ukrytý jeho strach, sa stratí preto, lebo svoj strach prekonáva tým, že musí zachrániť iných, aby nezahynuli. Na svojej púti psík Odi zažije mnoho dobrodružstiev a získa veľa priateľov. Napokon mu múdry jež poradí smer cesty na juh, čo je vlastne materializovaná požiadavka putovať za cieľom, aby sme zistili, že najväčšou devízou je cesta.

Napíšte komentár