20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Boli sme, videli sme... Hrad Forchtenstein v Rakúsku

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

Plánujete s deťmi výlet, ale v okolí Bratislavy ste už navštívili všetky hrady či zámky? Predstavujeme vám rakúsky hrad Forchtenstein, ktorý sa nachádza len kúsok za hranicami a ponúka nádherné výhľady, bohatú vnútornú expozíciu, ako aj pravidelné akcie pre rodiny s deťmi (veľkonočné, či vianočné trhy a iné).

Viac o hrade Forchtenstein >>

Náš výlet sme začali už ráno, keďže sme okrem hradu chceli stihnúť aj zaujímavú ZOO plazov, ktorá sa nachádza cca 50 metrov od hradu.

Cesta na hrad Forchtenstein trvá približne hodinu a štvrť z bratislavskej Petržalky (95 km od Bratislavy), odporúčame použiť navigáciu a či už vlastníte rakúsku dialničnú známku alebo nie, cesta je relatívne rýchla a už z diaľky zbadáte hrad rozprestierajúci sa nad okolitou krajinou. 

IMG 1161

Zdroj: sdetmi.com

Parkovanie je bezproblémové, priamo vedľa hradu. Pri vstupe do hradu nájdete malý obchodík so suvenírmi, kde si zakúpite jednak lístky na hrad, ale aj milé drobnosti ako darček pre deti, či magnetky hradu. Vstupné je síce vyššie, ale odporúčame si zakúpiť rodinné vstupné pre dvoch dospelých a dve deti. Keďže aktuálne sprievodcovia na hrade nehovoria slovensky, je možné využiť sprievodcov v nemeckom, či anglickom jazyku, prípadne vybrať si malý okruh bez sprievodcu.

IMG 1142

Zdroj: sdetmi.com

V rámci areálu hradu je možné dať si kávu, či príjemný obed v novootvorenej reštaurácii Grenadier aj s peknou terasou a výhľadom na celé okolie.

Keďže naše deti milujú zvieratá, rozhodli sme sa návštevu hradu spojiť aj s návštevou ZOO plazov, ktoré sa nachádza len pár metrov od hradu. V rámci tejto minizoo môžete pozorovať rôzne druhy hadov, plazov, či exotické papagáje. Deti potešili aj milé zajačiky, či možnosť pohladkať si hada pod odborným dozorom personálu.

IMG 1174

Zdroj: sdetmi.com

Minizoo plazov Forchtenstein je peknou bodkou za celodenným výletom, kde sa deti zabavia a aj niečo nové naučia.

Viac o ZOO plazov Forchtenstein >>

Napíšte komentár