25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Boli, videli, skúsili...Národná ZOO Bojnice

Autor: Annie, Foto: sdetmi.com

Národná zoologická záhrada Bojnice je najstaršou a najnavštevovanejšou zoologickou záhradou na Slovensku. V súčastnosti v nej nájdete viac ako 3500 jedincov z 430 druhov zvierat. Otvorená je celoročne aj počas sviatkov.

bojnice1a

Zdroj: sdetmi.com

Do zoo Bojnice chodíme každý rok, najradšej máme jarné návštevy. Nie je ešte tak teplo a zvieratká sú vo výbehu. Tento rok si to už užila aj dvojročná dcérka. Veľmi oceňujem úpravu cestičiek po zoo. Viac menej všade sa už nachádza dlažba takže nie je problém ani pre malé nožičky či pre mamičky s kočíkom. V zoo je množstvo navigačných tabúľ, takže vždy viete ľahko zistiť, čo a kde sa nachádza.

Bojnice029

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice076

Zdroj: sdetmi.com

Pre deti je zoo nielen na zábavu, ale čo to sa aj naučia. Množstvo informačných tabúľ dokonca elektronických, edukačný chodník, odtlačky zvierat. Pri každom zvieratku si čítali tabuľky a tak sme sa mnohé dozvedeli aj my rodičia. Koľko, ktoré zvieratko váži, čím sa živí či akého veku sa dožíva. Celú cestu domov o tom živo debatovali a množstvo údajov si zapamätali. V detskej zoo majú malí návštevníci možnosť si zvieratká aj pohladiť alebo sa s nimi odfotiť.

Bojnice038

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice070

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice024

Zdroj: sdetmi.com

V zoo sa nachádza aj niekoľko atrakcií pre deti či už šmýkačky, hojdačky, kolotoč, lodičky alebo autíčka. WC dokonca aj s prebaľovacím pultom, čo mamičky určite ocenia. Nachádza sa tu aj niekoľko bufetov s rýchlym občerstvením a obchodíky so suvenírmi. Lavičky a pár altánkov na oddych a prípadné občerstvenie z vlastných zásob tu tiež nájdete.

Bojnice051

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice022

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice009

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice060

Zdroj: sdetmi.com

Hneď za vstupnou bránou si môžete prezrieť sovy, kúsok ďalej sú jazierka s labuťami a kačičkami. Medvede si môžete pohodlne obzrieť aj z vrchnej aj zo spodnej strany. Počas našej návštevy malé medvieďatká súperili o konár stromu takže naše deti tu strávili dlhší čas v očakávaní, ktoré z mláďat vyhrá. Po schodoch, ktoré sa nachádzajú medzi obydliami medveďov, sa dostanete do horného priestoru zoo, kde sú šelmy ako napríklad leopard, rys či nádherné levy. Mamičky s kočíkmi nájdu pohodlný bezbariérový prístup hneď za pavilónom opíc.

V hornej časti sa nachádza aj vivárium a motýlia záhrada.  Pavilón opíc môžete navštíviť aj z vnútra aj z vonka, takže vidíte aj ich detské izby, ako to nazvali naše deti. V ďalšej časti zoo sa nachádza vtáctvo ako pávy, plameniaky a papagáje. Slony zaujali najviac, nájdete ich ešte v starom pavilóne, ale čoskoro ich čaká nové krásne obydlie. V prechádzke po zoo môžete ďalej pokračovať veľkým alebo malým okruhom, kde sa nachádzajú zebry, ťavy, jelene a iné zvieratá. Videli sme snáď všetko, deťom chýbala jedine žirafa. 

Bojnice016

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice018

Zdroj: sdetmi.com

Bojnice040

Zdroj: sdetmi.com

Návštevu Národnej zoo Bojnice určite neoľutujete, my sa sem vraciame pravidelne a vždy odchádzame spokojní a plní zážitkov. Zoo susedí s Bojnickým zámkom a kúpaliskom Čajka,  v letných mesiacoch teda máte program aj na celý víkend. 

Bojnice039

Zdroj: sdetmi.com

bojnice1b

Zdroj: sdetmi.com

bojnice1c

Zdroj: sdetmi.com

bojnice1d

Zdroj: sdetmi.com

Cestou domov sme sa zastavili posilniť v kolibe Pacho  - Veľká Čausa, kde nájdete ovečky a krásne detské ihrisko.

Vizitka Národnej zoo Bojnice - TU

 

Napíšte komentár