28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Znaková reč pre batoľatá

02.03.2019 Autor: Zuzka, Foto: Zdravotný životný štýl
Termín: 04.03.2019 Mesto:Prešov Čas:10.00 -12.00 hod. Zdroj:stránka organizátora

Kedy: 4- marec 2019 od 10.00 hod
Kde:  Brumik na 2ke, Čsl. Armády 29,  Prešov

Vstupné: 3€

Srdečne pozývame na ďalšie stretnutie, tentokrát na tému Znaková reč pre batoľatá, ktorou nás bude sprevádzať Linda Izarová.

Takže niečo o nej :)
O znakovou rečou pre počujúce batoľatá programu Baby signs ® som sa stretla pred 3 rokmi, kedy som kurz navštevovala so starším synčekom. Veľmi nám to uľahčilo komunikáciu, synček nasával znaky ako špongia, páčilo sa mu ukazovať, čo chce, čo ho zaujíma, čo vidí a ostatní mu presne rozumejú. Znakovala celá rodina. Pri mladšom synčekovi som presne vedela, ktorou cestou sa vyberiem. Znakovať sme s ním začali v mladšom veku, bolo vidieť, že už ako 6-7mesačné bábätko vníma, čo mu ukazujeme. Dnes (16m) sám znakuje, čo potrebuje a je šťastný, že mu všetci navôkol rozumejú.
Rozhodla som sa preto, stať sa certifikovanou lektorkou programu Baby signs® a priniesť tento spôsob komunikácie bližšie k našim mamičkám. Program Baby signs ® vznikol v USA na základe viac ako 20 ročného výskumu zakladateliek znakovej reči pre batoľatá, profesoriek vývinovej psychológie Lindy Acredolo a Susan Goodwyn. Zaoberá sa jednoduchými pohybmi, ktoré môžu batoľatá využiť ku komunikácii o veciach, o ktorých sa s nami chcú rozprávať ešte predtým, ako sa naučia hovoriť.
Školila som sa v Banskej Bystrici, kde sa konalo školenie lektoriek programu Baby signs® v rámci Slovenska. Od januára ponúkam kurzy Znakujeme so spevom a hrou aj u nás v Prešove. Kurzy sú určené pre bábätká od 6tich mesiacov do cca 3 rokov. Na kurzoch sa mamičky a detičky naučia súbor základných znakov, ktoré s detičkami používajú vo svojom bežnom živote a uľahčí im to nielen vzájomnú komunikáciu, ale znakovanie tiež obmedzuje plač, vzdorovanie, frustráciu, posilňuje puto medzi rodičom a bábätkom, podporuje sebaúctu, umožňuje batoľatám podeliť sa o svoje zážitky a odhaľuje, ako šikovné bábätká v skutočnosti sú.

Linda ponúkne teoretické informácie o tejto znakovej reči, predvedie praktickú ukážku a rada zodpovie Vaše zvedavé otázky .

Napíšte komentár